Hrițuc: Savonea și Iordache au copt OUG 7 în vila de 19.000 euro/lunar descoperită de Newsweek

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.02.2019 - 22:14
Vila din Pipera în care ar fi lucrat Savonea cu Iordache/FOTO: edificiarafael.ro

Cristi Hrițuc, fost consilier prezidențial, afirmă că șefa Consiliului Super al Magistraturii, Lia Savonea, și Florin Iordache, fostul ministru al Justiției care a emis OUG13/2017 și vicepreşedinte al Camerei Deputaților din partea PSD, au lucrat împreună la OUG 7.

SHARE

"Cristi Hrițuc, fost consilier prezidențial în mandatul fostului președinte Traian Băsescu, scrie pe blogul său că <în cazul OUG 7, Savonea se dovedește a fi calul troian al PSD în sistemul judiciar>.<În vreme ce mai multe asociații ale magistraților din România au refuzat invitația la așa-zisul dialog cu prim-ministrul Dăncilă, cu o justificare corectă– consultările se fac înaintea adoptării unui act normativ, nu după– Savonea s-a oferit să se întâlnească cu șefa Executivului>, argumentează fostul consilier prezidențial.

<Surse bine informate au arătat că Savonea a lucrat împreună cu parlamentarul Florin Iordache, cunoscut și el ca un adversar al justiției independente, încă de la OUG13 din 2017, la textul Ordonanței care a stârnit revolta magistraților. Partidul la guvernare le-ar fi pus la dispoziție celor doi, una din casele plătite de PSD cu bani mulți din subvenția de stat. De altfel, aceste imobile închiriate peste prețul pieței, așa cum a arătat o investigație de presă care îl viza pe trezorierul Drăghici, au devenit adevărate <<T2 și K4>>, adică un fel de vile conspirative, departe de ochii publicului, unde se pritocește exact genul acesta de acte normative sau de strategii de punere sub control a instituțiilor fundamentale ale statului>, mai arată Hrițuc.", conform Digi 24.

Newsweek România a dezvăluit că "aceste imobile închiriate peste prețul pieței" sunt, de fapt, o vilă din Pipera închiriată de PSD, din bani publici, cu 19.000 de euro lunar.

Citește și: EXCLUSIV. PSD plătește din banii statului o chirie lunară de 19.000 de euro pentru o vilă în Pipera

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -