E o duminică dimineață învăluită într-o ceață densă. Pe Strada Bisericii din comuna Voluntari e mare înghesuială. Enoriașii merg la cimitirul și Biserica Sfântul Ilie. Monument istoric. Mașini parcate de ambele sensuri printre care te strecori cu mare greutate.
Pe aceași stradă, două minute mai sus e liniște adâncă. Aici se află, într-o curte cu garduri înalte în interiorul unei hale ponosite pe jumătate renovată, Universitatea Hustler a fraților Tate arestați recent de DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) într-un dosar de proxenetism și sechestrare de persoane. _________________________________________________
„The Economist” face portretul lui Andrew Tate: Un misogin care a influențat milioane de tineri
De ce a venit Andrew Tate în România. Seria de acuzații pentru care era urmărit în Marea Britanie
„Al treilea înger” al lui Tate rămâne învăluit în mister. „Nu a fost arestată în dosarul de trafic”
_________________________________________________
Oamenii cu ochii mijiți amenințători
Clădirea așa zisei universități unde, până la arestarea celor doi circa 250.000 de oameni din toată lumea plăteau 10 dolari pe lună ca să învețe să aibă succes în viață, are obloanele trase.
Citește și: Carnețelul fraților Tate cu numele celor care le-au asigurat protecția
La poartă doi oameni de pază se uită cu ochii mijiți amenințător în exteriorul incintei unității de învățământ alternativ unde era și somptuoasa vilă buncăr din care au fost săltați de mascați cei doi britanici.
Oamenii de pază se retrag nemulțumiți când sunt întrebați dacă au vreun fel de activitate.
„Inculpații, creându-le victimelor, prin inducere în eroare, iluzia unor sentimente de afecțiune și a unor relații stabile, pentru ca apoi, profitând de vulnerabilitatea acestora, să fie introduse în casa unde se aflau celelalte fete și determinate la crearea de conținut foto și video, sub supravegherea și controlul inculpatelor (a două complice arestate n.r.), în vederea postării materialelor pe platforme (...), cu scopul obținerii de câștiguri materiale”, este acuzația magistraților de la Tribunalului București în motivarea arestării celor doi frați.
Peste drum de clădirea celor doi frați se află două imobile cu aspect de cămin de nefamiliști neîngrijit, cu pereții scorojiți. Un loc prielnic pentru cazarea tinerelor ce făceau videochat.
Universitatea Hustler este situată la nici 15 minute cu mașina de sediile Poliției Naționale, Poliției Locale și al Primăriei Voluntari conduse de unul dintre cei mai habotnici primari ai României, Florentin Pandele, membru al PSD, și soțul Gabrielei Vrânceanu Firea, ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Sediul aceleiași universități, a cărei pagină de internet este inoperabilă în prezent, este la distanțe asemănătoare față de vila primarului Pandele sau de cele câteva complexuri rezidențiale construire de fiul acestuia în Voluntari. Și ca tabloul să fie și mai complet, aceeași universitate de șmechereală și studiouri de videochat este la distanțe similare față de sediile din pădurea Băneasa ale SRI și SIE.
Acum, după arestarea celor doi fondatori, pagina de internet a aceleiași universități este oprită.
Curtea din Strada Drumul Bisericii este încă înțesată de mașini de lux, probabil nu din cele sechestrate de către procurori în dosarul de proxenetism și sechestrare de persoane al celor doi cetățeni britanici cu rezidență în România: Tate Andrew, 36 ani, și Tate Tristan, 34 ani.
Conform datelor de la Agenția Națională de Publicitate Imobiliară și Cadastru (ANCPI), cei doi nu figurează că mai dețin vreo proprietate pe numele lor în România dar au deținut două apartamente modeste, de 57 respectiv 37 de metri pătrați, într-un bloc de la marginea comunei Săcele din Brașov.
În Brașov, cei doi frați Tate și-au pornit primele afaceri de când au decis să se mute din Marea Britanie, unde erau acuzați de o serie de infracțiuni, în țara noastră.
După Săcele, unde și-au vândut proprietățile, au făcut pasul către comuna Voluntari, cartierul de lux situat în proximitatea Bucureștiului.
Afacerile fraților Tristan, pierderi pe toată linia
Universitatea Hustler este deținută și operată la nivel mondial de către New Era Learning LLC, o companie înregistrată într-un paradis fiscal din SUA.
Anul acesta, Naghel Georgiana-Manuela, 30 de ani, presupusa concubină a unuia din cei doi frați arestată, la rândul ei, alături de aceștia, a înființat New Era Learning SRL, cu obiectul principal de activitate declarat activități de consultanță în afaceri și management. Are sediul declarat pe strada Tudor Vladimirescu, în comuna Tunari, la circa 10 minute de sediul fizic al Universității Hustler.
La această adresă, situată la câteva minute distanță de sediile poliției naționale din Voluntari dar și al poliției locale, se află două vile identice cu arhitecturi șterse. Una dintre acestea este deținută de către Talisman Enterprises SRL din Săcele, județul Brașov deținută 100% de către Naghel Georgiana.
În vila din Tudor Vladimirescu își are și reședința declarat Tristan Andrew. Celălalt frate a preferat să-și mențină adresa declarată din Luton, Londra.
Deși afișează un stil de viață extrem de opulent, Naghel Georgiana își are domiciliul declarat într-o mică căsuță din comuna Tunari de lângă Voluntari. Imobilul este unul modest pierdut între o puzderie de vile somptuoase. Conform datelor oficiale, nu are nici un imobil pe numele ei.
SRL-ul a fost înființat în 2017 de către Tristan Tate care i-a vândut fratelui său un pachet de acțiuni minoritar pentru ca amândoi să-și vândă integral în septembrie anul trecut acțiunile lui Naghel Georgiana. Aceasta mai apare ca administrator și asociat în Courson Drive SRL cu un cetățean american Dentice III Robert Anthony.
Talisman Enterprises SRL, care are ca obiect de activitate principal activități ale portalurilor web, este, de altfel, cea mai de succes afacere din România a fraților Tate sau a amantei acestora: cu numai doi angajați și un capital social de 200 de lei a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,2 milioane lei, o pierdere de 700.000 lei și datorii de 7 milioane de lei.
Compania are două procese pe rolul instanțelor de judecată cu ANAF Săcele din cauza unor datorii neplătite la bugetul de stat.
Toate imobilele relevante unde cei doi domiciliază sau își desfășoară afacerile sunt deținute de către SRL ul din Brașov.
Chiar și sediul celebrei Universități Hustler este deținut de către SRL-ul din Brașov.
Cei doi frați Tate au mai deținut acțiuni la Ground Breaking Development SRL.
Deși au înființat-o în urmă cu nici doi ani, și-au vândut toate acțiunile mai întâi către Naghel Georgiana pentru ca, în urmă cu două luni, să fie cumpărată de către Posillipo Entrerprises FZCO cu sediul în Dubai Sillicon Oasis, o zonă comercială liberă a guvernului din Dubai, Emiratele Arabe Unite.
În Brașov, cei doi frați au mai fost sau mai sunt încă asociați în două companii: War Room Vegas SRL cu un alt cetățean american, Kozak Alexander Jacob, și Spirit House Enterprise, cu un alt american Thomas Nicolas Francine cu domiciliul în Polonia. Sunt afaceri cu zero activitate.
Nici afacerile celor doi frați din Marea Britanie nu au mers prea bine, fiind la fel ca cele din România pe pierderi sau în dizolvare. Goosfamoose Ltd, cu obiect de activitate portaluri web și care-și avea sediul la adresa celor doi din Londra, este din aprilie 2022 în dizolvare. Fusese înființată în 2020.
Tot dizolvate sunt și alte afaceri ale celor doi din Marea Britanie: Vixxels Ltd, Tate Media Limited, Models Stars Ltd.
Mașini multe și scumpe, amenzi puține
Frații Tate afișau în emisiunile de can-can unde erau extrem de generoși găzduiți o serie de automobile de super lux de sute de mii de euro din care o parte au fost sechestrate de către procurori în cadrul dosarului de proxenetism și sechestrare de persoane pentru care sunt reținuți pentru 30 de zile în spatele gratiilor.
Conform portalului just.ro, cei doi frați Tate au contestat procesele verbale întocmite de polițiști în 2019 și 2021 cel mai probabil pentru depășirea vitezei legale la volanul unuia dintre numeroasele lor mașini de lux.
În dosarul din 2021, Tristan contestă fără succes o amendă dată de IPJ Argeș. În cele două dosare din 2019, câte unul pentru fiecare dintre cei doi frați, aceștia nu au avut sorți de izbândă în fața judecătorilor de la Tribunalul din Brașov pentru amenzile date de polițiștii IPJ Brașov.
Înainte să ajungă asociată și om de încredere al fraților Tate, Naghel Georgiana fugea de creditori în 2016 pentru o sumă de 2500 lei. În noiembrie a acelui an, Judecătoria Moinești autoriza un recuperator de credite, EOS KSI România SRL, să o execute silit pe aceasta pentru a recupera suma respectivă. Doi ani mai târziu, magistrații de la aceeași instanță de judecată încuviințau un alt recuperator de credite, OTP Faktoring, să o execute silit pe concubina fraților Tate.
Posibile legături cu dosarul Las Vegas
Surse juridice susțin că numele celor doi frați apare și în conexiune cu dosarul sălilor de jocuri Las Vegas ai căror patroni au fost acuzați recent de procurorii DIICOT că au șantajat concurența pentru a-și păstra poziția de lider pe piață. În dosar au fost implicați membri ai clanului interlop al Cordunenilor.
“În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, ar fi fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj, având ca obiect domeniul jocurilor de noroc. Membrii grupului, prin aplicarea a diferite forme de șantaj reprezentanților unor societăți comerciale, ar fi urmărit eliminarea concurenței în acest domeniu.De asemenea, folosindu-se de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care aveau câștiguri importante la jocurile de noroc să intre în posesia acestora. Totodată, ar fi interzis clienților care generau probleme să revină în sălile de jocuri, ce erau controlate de membrii grupului infracțional organizat și ar fi recuperat de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, preciza DIICOT într-un comunicat de presă.