EXCLUSIV Răzvan Cuc a promis că dă 240.000 de euro pe un teren din Corbeanca. Trăiește din salariu

DE Petru Zoltan | Actualizat: 01.10.2020 - 00:10
Răzvan Cuc/FOTO: facebook.com

Până la 15 iunie 2020, fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc ar fi trebuit să plătească 240.000 de euro pentru un teren de 2.000 mp la Corbeanca, Ilfov. Investiția era ceva cam departe de Piatra Neamț, orașul unde Cuc se pregătea să candideze pentru poziția de primar.

SHARE

Cât despre bani, aici e chiar un mister: conform propriei declarații de avere, omul trăiește din salariul de parlamentar de vreo 10.000 de lei pe lună, adică vreo 25.000 de euro pe an.

Răzvan Cuc a fost mazilit de PSD Giurgiu, dar a fost recuperat și salvat de Ionel Arsene, liderul PSD Neamț. Mai mult, Arsene i-a susținut candidatura la primăria Piatra Neamț din partea alianței PSD – PPU, partidul lui Dan Voiculescu.

„Voi face echipă cu actualul președintele al Consiliului Județean, Ionel Arsene. Împreună vom transforma Piatra Neamț într-un oraș prosper, unde drepturile cetățenilor vor fi respectate, un oraș dezvoltat, un oraș european, așa cum merită această comunitate. Alături de viitoarea echipă de consilieri locali am pus la punct un program de guvernare locală pe care vi-l voi prezenta și aici”, a scris Răzvan Cuc pe contul său de Facebook.

Chiar dacă a fost garantat de baronul Ionel Arsene, Răzvan Cuc a pierdut alegerile într-un mod dezastruos. El s-a clasat pe locul trei, cu 20,75% din voturile alegătorilor. Alegerile au fost câștigate de candidatul liberalilor Andrei Carabelea, cel care va ocupa funcția de primar pentru următorii patru ani.

Cuc ar fi pierdut avansul

Cu gândul la fotoliul de primar al orașului Piatra Neamț, Răzvan Cuc a antamat un teren în comuna Corbeanca, din județul Ilfov. El a semnat o promisiune bilaterală de vânzare – cumpărare cu un prahovean, Georgian Daniel R. „Promit să vând domnului Cuc Răzvan Alexandru – după dezmembrare, dreptul de proprietate asupra suprafeței totale de 2000 m.p. din terenul situat în com. Corbeanca, sat Corbeanca, județul Ilfov”.

Prețul negociat a fost de 240.000 euro. După ce a semnat promisiunea de vânzare – cumpărare, Răzvan Cuc a plătit un avans de 2.000 euro.

„Nu am cumpărat nimic. A fost o promisiune de vânzare, dar am renunțat. Contractul a fost reziliat și am pierdut avansul. Nu am cumpărat nici un teren”, a declarat Răzvan Cuc pentru Newsweek România.

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.