„Emi Pian”, omorât pentru 5% dobândă. Tatăl său, permisie din închisoare pentru înmormântare

DE Petru Zoltan | Actualizat: 08.08.2020 - 14:49
Florin Mototolea/FOTO: facebook.com

Înmormântarea interlopului Florin Mototolea, zis "Emi Pian", a fost amânată pentru ziua de duminică, atunci când tatăl său, Nicolae Duduianu, va fi eliberat pentru o perioadă scurtă de timp din închisoare pentru a putea participa la funeralii.

SHARE

Nicolae Duduianu, zis "Pian", este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă pentru tentativă de omor. El a călcat intenționat cu mașina un pieton aflat chiar pe trecerea de pietoni. În cursul zilei de marți, la scurt timp după ce s-a aflat că "Emi Pian" (39 de ani) a fost ucis, în mass media s-a aruncat știrea că Nicolae Duduianu ar fi murit în urma unui infarct făcut la aflarea veștii. În realitate, a făcut un preinfarct.

„Acum a primit o permisie de șase ore pentru a putea participa la înmormântarea fiului său”, susțin surse apropiate familiei Duduianu.

"Emi Pian", ucis din cauza cametei la barbut

În noaptea de luni spre marți, într-un local din zona Giulești, a fost organizat un joc de barbut la care au participat mai mulți împătimiți ai jocurilor de noroc. Inițial, au fost prezenți mai mulți jucători și interlopi din Capitală. Florin Mototolea, zis "Emi Pian", a venit mai târziu. Mai multe surse au confirmat pentru Newsweek România că Mototolea participa sau era chemat la jocurile de barbut pentru a da bani cu dobândă, dar el nu juca.

În aceea seară, la jocul de barbut se afla și Sandu Ștocaru, un împătimit al jocurilor de barbut. El este cunoscut în lumea subterană a Bucureștiului pentru că organizează celebrul joc „alba-neagra” la bazele Turnului Eiffel, din Paris. „Câștigă câteva mii de euro pe zi la Paris. O parte din bani ajung și la polițiștii francezi din zona Turnului Eiffel”, spune unul dintre cunoscătorii fenomenului.

Ajuns la localul din Giulești, Florin Mototolea i-ar fi împrumutat lui Sandu Ștocaru o sumă mare de bani. Dar, înainte, Ștocaru ar fi luat bani cu camătă și de la Richard Emanuel Gheorghe (26 de ani), zis "Ciprian Napi", din clanul de interlopi Rinu.

La scurt timp, s-a declanșat conflictul dintre cei doi cămătari. Richard Emanuel Gheorghe ar fi scos un cuțit și l-a înjunghiat pe Florin Mototolea. În urma conflictului sângeros, Mototolea a ajuns la Spitalul Universitar de Urgență iar Gheorghe la Spitalul Elias.

La scurt timp după ce a ajuns la spital, Mototolea a murit. Avocatul Duduienilor, Cristian Caracoti, a declarat că Mototolea a murit din cauza secționării arterei femurale de la piciorul drept.

Dobânda la barbut: 5% la două zile

La jocurile de barbut dobânda este 5% la două zile, susțin mai multe surse consultate de Newsweek România.

„Nu există dobândă de 35% la barbut. Jucătorii împătimiți care își pierd banii la barbut se împrumută de la cămătarii aflați pe margine, care nu participă la joc. Dacă jucătorul împrumutat câștigă, returnează pe loc banii cu dobânda aferentă. Dar jucătorul împătimit de barbut pierde din nou, se reîmprumută în timpul jocului, tot cu dobândă de 5%. Este un circuit simplu: te împumuți, câștigi, returnezi banii împumutați cu dobândă. Dacă pierde, trebuie să facă plata în termenul prevăzut. Nu se dau bani cu camătă la cei care nu pot returna banii împrumutați”, spune sursa.

De ce se împrumută? Pentru că jucătorul de barbut speră să își recupereze banii pierduți și, eventual, să câștige. Cel mai cunoscut caz de camătă este cel în care Napi Rinu îl împrumuta pe Mihai Vlasov atunci când acesta rămânea fără bani la jocurile de noroc.

"Napi", arestat preventiv

Richard Emanuel Gheorghe, cel care l-a înjunghiat mortal pe Florin Mototolea, a fost arestat preventiv, fiind suspectat de omor. Bărbatul a fost adus direct de la spitalul Elias din Capitală, unde este internat sub pază strictă. El avea mâna în ghips și purta mască de protecție. După ce a fost coborât din duba poliției, Richard Emanuel Gheorghe le-a spus jurnaliștilor prezenți la Tribunalul București:Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viață!"

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te