Autoplagiatul lui Dorneanu - A trișat la cărți

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 17.08.2018 - 08:32

În 1989, tovarășul Valer Dorneanu era deja cu arme și bagaje în câmpul muncii de 22 de ani.

SHARE

Între 1967 și 1974 a fost „succesiv, procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 şi 6 din municipiul Bucureşti“, conform CV-ului său. Până în 1980, Dorneanu a ocupat poziția de „consilier pe probleme de legislaţia muncii la Uniunea Generală a Sindicatelor din România“. Până în 1985, actualul președinte al Curții Constituționale a României a prestat ca „procuror la Direcţia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală“, iar ultimii patru ani din comunism i-a petrecut în funcția de „Consilier la Consiliul Legislativ“.

Niciuna dintre aceste slujbe nu a fost independentă de Partidul Comunist Român și de sfintele (sic) idealuri ale proletariatului. Iar, după 22 de ani de muncă în sistemul de partid și de stat, când unii s-ar fi pensionat, tovarășul Valer Dorneanu a devenit domn și a preluat puterea de capătul mai democratic, mai capitalist, mai modern.

De atunci, au trecut aproape 30 de ani. Practic, după o viață în comunism în Republica Socialistă România, Dorneanu a trăit o viață profesională și mai lungă în ceea ce a devenit, între timp, România din UE și NATO. Dar nu a uitat, de fapt, niciodată, cine i-au fost părinții spirituali. Așa se explică de ce, înainte ca PSD să dea asaltul final asupra legislației penale, la începutul acestui an, fostul tovarăș a scos Curtea Constituțională din dezbaterile bruxelleze pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare. 

Și tot tinerețea ceaușistă ne face să înțelegem de ce Dorneanu s-a prezentat la Forumul Juridic Interna­țional de la Sankt Petersburg din primăvara acestui an, un eveniment rusesc de propagandă menit să glorifice regimul unui autocrat precum Vladimir Putin, în ciuda interdicției MAE.

Acest tovarăș n-a rezistat ca, după 1989, să nu producă pentru sine și tinichele academice: doctorat, grade universitare, lucrări aparent științifice. Care, însă, nu rezistă analizei: producțiile nu doar că sunt de nivelul unor culegeri de texte legislative, dar sunt copiate în serie dintr-o singură carte scrisă de Dorneanu în 2000. 

Citește întregul dosar despre autoplagiatul lui Valer Dorneanu

Autoplagiatul lui Dorneanu - O carte clonată de trei ori

Autoplagiatul lui Dorneanu - Curs scurt despre furtul intelectual

Autoplagiatul lui Dorneanu - „Am greșit"

Autoplagiatu lui Dorneanu - Conferențiar la particulară

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -