EXCLUSIV Ilie Năstase: „Nu am băut până la 30 de ani!"

DE Petru Zoltan | Actualizat: 27.05.2018 - 23:59

Cu numai patru zile înainte de a fi descoperit de către Poliția Rutieră conducând sub influența alcoolului, Ilie Năstase a acordat un interviu pentru Newsweek România. În care a vorbit și despre alte întâmplări cu alcool.

SHARE

Tema interviului pe care Newsweek România i l-a solicitat fostului tenisman are legătură cu cariera publică a lui Năstase în afara sportului. Povestea va fi publicată într-un număr viitor al revistei. Câteva declarații, însă, sunt actuale acum, după ce fosta glorie mondială a tenisului s-a ales cu două dosare penale în urma testării cu etiltestul vineri dimineața.

„În '72, toți au zis că am stat în discotecă până la 4 dimineața"

„În 72, finala… Wimbledon... Sunt momente în care pierzi. După aia am condus cu 2-1. Două săptămâni mai târziu, la US Open, am fost condus cu 2-1 și 5-1 și am câștigat eu. Nu pot să spun că am fost ghinionist. De fapt, am pierdut meciul la câteva puncte. Am jucat cinci ore. Nu aveam scaun atunci. În '73 de abia s-a băgat scaunul.

Erau zvonuri că am vândut meciul. Nu eu am lansat zvonul. Niște ziariști proști de atunci. Eu aveam o mașină și am dat-o unui prieten care semăna cu mine. Ăla s-a dus prin discoteci. Era italian. 

Toți au zis că am stat în discotecă până la 4 dimineața. După două săptămâni, l-am bătut din nou pe Smith la master-ul de la Barcelona și a zis că ne-am aranjat mecurile. Eu să îi dau la Cupa Davis și el să îmi dea acolo", a povestit Ilie Năstase pentru Newsweek România despre un episod controversat de acum 46 de ani.

Curajos cu Ceaușescu de la șampanie

Un episod și mai tensionat s-a întâmplat în preajma tovarășului secretar general al PCR. 

„Ceaușescu m-a primit de două ori. O dată, când ne-a dat ordinul clasa întâi mie și lui Țiriac. Eu, fiind ofițer, trebuia să zic ‹Slăvesc Republica Socialistă România›. Și atunci a fost o recepție la care erau toți din Comitetul Central. 

Acolo s-au făcut două grupuri. Eram în grup cu Maurer, care mă simpatiza și îi plăcea tenisul. Țiriac era în grupul cu Ceaușescu. Ne-au dat câte un pahar de șampanie și s-a spart grupul lui Ceaușescu. A venit și mi-a spus: «Măi, flăcăule, văd eu pe buze cum mai înjuri pe la Wimbledon, pe acolo...». 

Eu am crezut că, gata, s-a terminat cu mine. După aia a venit,  a dat noroc. De băut nu am băut până la 30 de ani, dar băusem șampania și am devenit mai curajos. I-am zis că am și eu temperament de român. Maurer mi-a zis printre dinți: «Pleacă dracu' de aici că lui ăsta nu-i răspunde nimeni!»"

_________________

Sursa foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.