Zelenski vorbește pentru prima oară de o înfrângere în fața Rusiei. „Occidentul m-a trădat”

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.10.2023 - 21:26
Zelenski vorbește pentru prima oară de o înfrângere în fașa Rusiei - Foto: Profimedia Images

Președintele Zelenski vorbește pentru prima oară de o înfrângere în fața Rusiei. „Occidentul m-a trădat”, a spus el, potrivit jurnaliștilor. El crede că, fără sprijinul Vestului, Ucraina va pierde războiul.

SHARE

Zelenski crede că lumea s-a săturat de război și că Occidentul l-a trădat. Președintele Zelenski vorbește pentru prima oară de o înfrângere în fața Rusiei.

Nu toată lumea de la Kiev crede în victorie.

Reporterul Time Simon Shuster a vorbit cu președintele ucrainean și cu asociații săi. Iată care sunt principalele puncte din articolul său.

Citește și: Putin se teme de o lovitură de stat? Serviciul de Securitate chemat să apere clădirile guvernului

Articolul din Time publicat pe 30 octombrie se bazează pe interviuri cu Zelenski însuși, cu membri ai echipei sale, precum și cu surse anonime apropiate președintelui ucrainean. Autorul principal al textului este celebrul reporter Simon Shuster.

Citește și: Rusia avertizează SUA și NATO cu un război nuclear. Șoigu: „Vor să submineze securitatea Rusiei”

Noul articol al lui Shuster începe cu o descriere a vizitei lui Zelenski în SUA din septembrie - anterior, presa americană scrisese deja că, de data aceasta, președintele a fost primit mult mai rece decât în primul an de război.

Textul spune că, în timpul vizitei, Zelenski a părut detașat și agitat. El însuși a explicat acest lucru prin faptul că a obosit să convingă aliații că, cu ajutorul lor, Ucraina poate învinge armata rusă. "Nimeni nu crede în victoria noastră la fel de mult ca mine. Nimeni", a declarat Zelenski publicației după vizită.

El a adăugat că politicienii americani l-au întrebat direct ce se va întâmpla cu Ucraina dacă va pierde ajutorul american. "Vom pierde", le-a răspuns Zelenski.

S-au obișnuit cu războiul

"Cel mai rău lucru este că o parte a lumii este obișnuită cu războiul din Ucraina", a remarcat președintele ucrainean într-o conversație cu Time. - Oboseala războiului vine ca un val. O vezi în Statele Unite, în Europa. Și vedem că, dacă ei [locuitorii țărilor occidentale] obosesc puțin, totul devine pentru ei ca și cum ar fi un serial TV: "Nu pot să mă uit la asta pentru a zecea oară"".

Textul notează că vizita lui Zelenski nu a schimbat situația cu scăderea sprijinului pentru Ucraina în SUA. Un sondaj Reuters a arătat că 41% dintre americani susțin creșterea livrărilor către Ucraina - în iunie, procentul era de 65%.

Nu avem opțiuni. Nu câștigăm.

Unul dintre interlocutorii publicației, care face parte din cercul intim al lui Zelenski, notează că președintele s-a întors la Kiev "furios". "Vine, primește veștile, dă ordine și pleacă", a descris comportamentul președintelui unuia dintre membrii de lungă durată ai echipei sale.

O altă sursă a declarat că Zelenski se simte "trădat" de aliații săi occidentali, deoarece Ucraina nu primește armele de care are nevoie pentru a învinge, scrie Meduza.

Oamenii din echipa lui Zelenski, intervievați de Time, au remarcat, totuși, că președintele crede neabătut în victoria completă a Ucrainei. "Se amăgește singur", a spus unul dintre ei. Nu avem nicio opțiune. Nu suntem învingători. Dar încercați să-i spuneți asta.".

Însuși președintele a confirmat într-un interviu acordat revistei că nu ia în considerare negocieri cu autoritățile ruse: "Pentru noi, ar însemna să lăsăm o rană deschisă pentru generațiile viitoare", a adăugat Zelenski.

Zelenski se teme că, dacă Ucraina nu oprește complet Rusia, situația se va înrăutăți și mai mult: "Al Treilea Război Mondial ar putea începe în Ucraina, ar putea continua în Israel și, apoi, s-ar putea extinde în Asia. Și apoi să explodeze în altă parte”, a spus președintele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te