RAPORT Zeci de mercenari ruși din Libia, Siria și Rusia au fost uciși în atacurile de la Popasna

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.04.2022 - 12:35
Zeci de mercenari ruși din Libia, Siria și Rusia au fost uciși în atacurile de la Popasna/FOTO: Pexels

Forțele Federației Ruse au folosit mercenari din Libia, Siria și Rusia într-o serie de atacuri nereușite asupra orașului Popasna din Donbas, au declarat joi, 21 aprilie, surse oficiale ucrainene și declarații ale unităților militare.

SHARE

Unitățile forțelor armate ucrainene (UAF) care operează în Popasna și în împrejurimi au distrus miercuri o unitate de 25 de oameni, mercenari din Libia, pe baza documentelor de identificare și a altor dovezi găsite împreună cu cadavrele lor, a declarat Oleksiy Danilov, șeful Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, într-un interviu acordat miercuri seara târziu la radio Novoe Vremya.

Deși presa rusă controlată de stat a relatat că până la 20.000 de luptători străini au fost recrutați pentru a lua parte la ofensiva în curs de desfășurare a Kremlinului în regiunea Donbas, serviciile de informații militare ucrainene consideră că nu mai mult de 500 de mercenari din țările din Orientul Mijlociu se află de fapt pe teren în acest sector, a declarat Danilov.

Danilov a sugerat că valoarea de luptă a mercenarilor ar putea fi limitată, spunând: "Știm ce fel de oameni sunt. Este dificil de spus ce fel de soldați sunt. Ei sunt obișnuiți cu un climat diferit și, de asemenea, cu un tip diferit de război. Cred că nu se așteptau cu adevărat la ceea ce au găsit aici".

Citește și: VIDEO Un avion de spionaj al SUA patrula deasupra României când s-a scufundat crucişătorul Moskva

Șeful Brigăzii 24 Mecanizată a UAF a susținut că a ucis "un număr mare" de soldați mercenari din Rusia în timpul unor asalturi eșuate în timpul nopții la Popasna. Pagina de Facebook a unității a arătat imagini cu ceea ce păreau a fi cadavre în uniforme militare, așezate într-un morman, și documente de identificare care leagă morții de compania Wagner și, în principal, de orașe și sate rurale din RF, potrivit KievPost

Unități Wagner distruse de forțele ucrainene

Potrivit unor ample rapoarte ale presei independente internaționale și ucrainene, Kremlinul a operat compania Wagner timp de peste un deceniu ca un paravan pentru a desfășura soldați și ofițeri din RF angajați ca mercenari pentru a lupta în Crimeea și Siria, printre alte conflicte, oferind în același timp Moscovei posibilitatea de a nega faptul că este implicată.

Citește și: VIDEO Eroul de la Mariupol, maiorul Serghei Volina: „Ne trăim poate ultimele ore. Salvați civilii!”

Danilov și declarația Brigăzii 24 Mech a declarat că forțele UAF au oprit atacurile unității Wagner și au provocat pierderi grele și că Popasna a rămas în totalitate în mâinile ucrainenilor.

În schimb, Serhiy Haidai, șeful comandamentului regional de apărare din Luhansk, într-o înregistrare video de luni dimineață, a declarat că luptele grele din Popasna erau încă în desfășurare.

Popasna, potrivit Statului Major al armatei ucrainene (AGS), este unul dintre mai multe obiective vizate în cadrul ofensivei actuale a FR în Donbas. Brigada 24 mecanizată a fost o coloană vertebrală a apărării UAF în acest sector și a ocupat poziții în jurul orașului timp de aproape două luni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te