VIDEO Zelenski le spune soldaților ucraineni: „Voi veți decide dacă Ucraina va exista sau nu”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.02.2023 - 12:30
Zelenski le spune soldaților ucraineni: „Voi veți decide dacă Ucraina va exista sau nu” - FOTO: Facebook/ Volodimir Zelenski

Zelenski le spune soldaților ucraineni: „Voi veți decide dacă Ucraina va exista sau nu”. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs în fața trupelor din Kiev vineri, la prima aniversare a invaziei Rusiei în țară.

SHARE

"Voi sunteți cei care veți decide dacă vom mai exista cu toții. Dacă Ucraina va exista sau nu. În fiecare zi. În fiecare oră. Voi - soldații ucraineni - sunteți cei care veți decide acest lucru", le-a spus Zelenski.

Forțele armate ucrainene au organizat o apărare rezistentă a țării lor în anul care a trecut de la invazie, transformând ceea ce mulți se așteptau să fie un asalt fulgerător al Rusiei într-un conflict măcinat și fin pregătit.

Zelenski le spune soldaților ucraineni: „Voi veți decide dacă Ucraina va exista sau nu”

Anterior, vineri, Zelenski a declarat că 2023 va fi anul victoriei Ucrainei pe câmpul de luptă.

Citește și: Un an de război. Cum s-a schimbat irevocabil lumea în anul de la invazia Rusiei în Ucraina

"Pe 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere. Nu un steag alb, ci cel albastru și galben. Nu fuga, ci confruntarea. Rezistând și luptând", a declarat Zelenski într-un tweet.

A fost un an de durere, tristețe, credință și unitate. Și în acest an, am rămas invincibili. Știm că 2023 va fi anul victoriei noastre", a adăugat Zelenski.

Armata ucraineană este în alertă pentru orice atac al forțelor ruse

Armata ucraineană este în alertă pentru orice atac al forțelor ruse vineri, în contextul în care țara marchează prima aniversare a invaziei la scară largă a Moscovei, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

Citește și: Ucraina poate ocupa Transnistria în trei zile. „Putem curăța rapid Moldova de invadatori”

"Amenințarea unor atacuri rămâne, acest lucru este evident", a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, la televiziunea ucraineană.

"Ziua care a devenit simbolică pentru toată lumea, pentru întreaga lume, tocmai a început. Astăzi, întreaga lume se așteaptă la provocări".

Ihnat a declarat că Rusia ar fi conștientă de faptul că autoritățile ucrainene au consolidat măsurile de securitate în întreaga țară înaintea aniversării de vineri și ar putea să-și adapteze tacticile în consecință.

"Există o amenințare că inamicul ar putea dori să ne facă unele 'surprize' în această zi. Dar nu este nevoie să ne așteptăm [la atacuri]", a spus el.

 "Ei văd că ne așteptăm, că ne-am pregătit, că înțelegem amenințarea potențială și că o putem face [lansa un atac] într-o altă zi. În orice zi".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te