VIDEO Președintele Zelenski: „A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.06.2022 - 14:52
VIDEO Zelenski: „A doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc”/FOTO: Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică seară, într-un nou discurs, că ţara sa are nevoie de o apărare modernă împotriva rachetelor şi a subliniat că ruşii au înfrânt la Kiev “o grădiniţă şi un bloc”.

SHARE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, duminică seară, în discursul video către ucraineni că „a doua armată a lumii a înfrânt la Kiev o grădiniţă şi un bloc”, menţionând că un bărbat a murit în urma atacului rusesc şi alte persoane au fost rănite.

„Rusia a lovit astăzi din nou Kievul cu rachete. Dimineaţa devreme. A doua armată a lumii a înfrânt triumfătoare o grădiniţă şi un bloc. A murit un bărbat, el avea doar 37 de ani. Sunt răniţi, printre ei – o fată numită Zhenia, ea are şapte ani, este fiica decedatului. Şi mama ei este rănită. Apropo, cetăţean rus. Asta este. Ea nu era ameninţată de nimic în ţara noastră, era în siguranţă, până când Rusia însăşi a decis că totul îi este ostil acum – femei, copii, grădiniţe, blocuri, spitale, căi ferate”, a spus Zelenski.

„Unele dintre rachete au fost doborâte. Însă doar o parte. Avem nevoie de apărare aeriană puternică, modernă, eficientă total. Care poate asigura o protecţie totală împotriva acestor rachete. Vorbim despre asta în fiecare zi cu partenerii noştri”, a precizat Zelenski.

Citește și: INTERVIU Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO: „Divizarea lumii este inevitabilă“

Potrivit președintelui Ucrainei, există deja unele acorduri încheiat. „Partenerii trebuie să se mişte mai repede dacă sunt cu adevărat parteneri, nu observatori. Întârzierile în transferul armelor către ţara noastră, orice restricţii sunt de fapt o invitaţie pentru Rusia să lovească iar şi iar.

Citește și: Ironii ale liderilor G7 la adresa lui Putin: „Dăm jos sacourile?”. „Trebuie să ne arătăm pectoralii”

Ocupanţii – aceşti terorişti – trebuie fie bătuţi cu toată forţa astfel încât să nu creadă că pot pune presiune şi domina pe cineva”, a mai spus liderul de la Kiev.

„Vă vom găsi pe toți și veți răspunde pentru aceste atacuri”

Zelenski a promis răzbunare pentru cei care au lansat rachetele asupra capitalei Kiev și asupra altor orașe.

„Vă vom găsi pe toţi. Fiecare dintre voi va fi tras la răspundere pentru aceste atacuri. Şi vă înşelaţi dacă gândiţi că puteţi scăpa de responsabilitate spunând că aţi respectat un ordin. Când rachetele lovesc clădiri rezidenţiale, acestea sunt crime de război. Pe toţi vă aşteaptă procesul. Şi nu vă veţi putea ascunde nicăieri, nici pe malurile Mării Caspice, nici în Belarus... Nicăieri”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.