La Rangoon, protestatarii, circa 100.000 potrivit unor estimări, s-au adunat lângă principalul hotel al oraşului, capitala economică a Myanmarului, unde poliţişti anti-revoltă au fost desfăşuraţi în număr mare.
Alte manifestaţii, de asemenea cu participare foarte mare, au avut loc în numeroase alte oraşe ale acestei ţări cu 54 de milioane de locuitori, inclusiv în Mandalay (centru).
La Naypyidaw, capitala situată la 350 nord de Rangoon, sute de persoane au mărşăluit sub sunetul claxoanelor.
Acestea sunt cele mai mari manifestaţii de după „Revoluţia şofranului" din 2007, în timpul căreia zeci de persoane au fost ucise de militari.
They cut off internet for 1day and we got it now!
— Off-Gun Myanmar Fan (@offgunmyanmar) February 7, 2021
SAVE MYANMAR CITIZEN D7 #RevolutionInBurma #WhatsHappeningInMyanmar #MyanmarSNSFreedom #AungSanSuuKyi #FreedomFromFear #Myanmar pic.twitter.com/8Mi1XzZ9Te
Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere luni în urma unei lovituri de stat, se află „în arest la domiciliu" în capitala Naypyidaw şi este „în stare de sănătate bună", a anunţat vineri un purtător de cuvânt al partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie.
La începutul acestei săptămâni, militarii au pus capăt brusc fragilei tranziţii democratice într-o ţară care a trăit deja sub conducere militară timp de aproape 50 de ani după obţinerea independenţei în 1948.
#MYANMAR this story of GENERATION Z need to be told! HISTORY! #WhatsHappeningInMyanamr #BurmaCoup #Burma #History pic.twitter.com/JKpgKvAvS7
— Cape Diamond (@cape_diamond) February 7, 2021