VIDEO Ultimele clipe ale Prințesei Diana. Medic: „O femeie frumoasă agoniza. Sfâșietor”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 31.08.2022 - 13:24

Marea Britanie și fanii Prințesei Diana din întreaga lume marchează un sfert de secol de la moartea ei tragică, la vârsta de 36 de ani. Medicul francez Frederic Mailliez este încă marcat de ceea ce s-a întâmplat în tunelul Alma din Paris la 31 august 1997.

SHARE

25 de ani mai târziu, Frederic Mailliez povestește ce a văzut în acea noapte, fiind unul dintre primii care au ajuns la fața locului și au văzut-o pe Prințesa Diana în viață.

„Femeia era prăbușită pe podeaua unui Mercedes contorsionat, inconștientă, chinuindu-se  să respire”, își amintește medicul francez, subliniind că la vrea aceea habar nu avea cine era și s-a concentrat pe încercarea de a o salva.

„Patru persoane, două dintre ele erau aparent moarte, nu reacționau, nu respirau, iar celelalte două, pe partea dreaptă, erau în viață, dar în stare gravă. Pasagerul din față țipa, respira. Putea să mai aștepte câteva minute. Iar pasagera, tânăra, era în genunchi pe podeaua Mercedesului, avea capul plecat. Îi era greu să respire. Avea nevoie de asistență rapidă”, povestește medicul.

Acesta a fugit la mașină pentru a suna la serviciile de urgență și a lua o pungă pentru a-i ajuta respirarția

„Era inconștientă, dar cu ajutorul pungii mele pentru respirație a recăpătat puțin mai multă energie, dar nu putea să spună nimic”.

Medicul avea să afle mai târziu vestea - împreună cu restul lumii - că femeia pe care a tratat-o era Prințesa Diana a Marii Britanii, adorată de milioane de oameni. Sfâșietor.

„Știu că este surprinzător, dar nu am recunoscut-o pe Prințesa Diana", a spus el. „Eram în mașină, pe bancheta din spate, acordând asistență. Mi-am dat seama că era foarte frumoasă, dar atenția mea era atât de concentrată pe ceea ce trebuia să fac pentru a-i salva viața, încât nu am avut timp să mă gândesc cine era această femeie.”

„Cineva din spatele meu mi-a spus că victimele vorbeau engleză, așa că am început să vorbesc în engleză, spunând că sunt medic și am chemat ambulanța. Am încercat să o consolez", a povestit medicul francez.

Citește și

„Clubul Leilor”: Cum a pătruns o agentă GRU în inima NATO. Deconspirată de prostia spionajului rus

Ministerul rus de Externe suspendă eliberarea pașapoartelor biometrice, să-și salveze spionii

Pompierii au venit rapid, iar Diana a fost dusă la un spital din Paris, unde a murit câteva ore mai târziu. Însoțitorul ei, Dodi Fayed, și șoferul au murit și ei. Bodyguard-ul a fost singurul supraviețuitor al accidentului, pentru că avea centura pusă.

„Previziunea” morții în accident de mașină

Poate că cea mai surprinzătoare dezvăluire din The Diana Investigations, o serie de patru episoade de pe Discovery+ care prezintă ancheta britanică și franceză privind moartea prințesei Diana, se referă la „Nota Mishcon”.

La 30 octombrie 1995, Victor Mishcon, reprezentantul legal personal al Prințesei Diana, a participat la o întâlnire cu ușile închise cu clientă a sa și cu secretarul personal al acesteia, Patrick Jephson.

În timpul întâlnirii, Diana i-a spus lui Mishcon că „surse de încredere”, pe care nu a vrut să le divulge, au informat-o că până în aprilie 1996 se vor face eforturi fie pentru a „scăpa de ea” - fie pentru a o răni până la punctul în care va fi considerată fără discernământ  - într-un accident de mașină, prin cedarea frânelor sau prin alte mijloace.

Mishcon a redactat o notă despre acea întâlnire.

Mai puțin de doi ani mai târziu, la 31 august 1997, Diana - împreună cu partenerul ei Dodi Al-Fayed și șoferul Henri Paul - avea să moară într-un accident de mașină în tunelul Pont de l'Alma din Paris.

Nota lui Mishcon nu a fost predată anchetatorilor timp de șase ani, pentru că avocatul nu a considerat-o „serioasă”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te