VIDEO Ucrainenii și-au construit singuri o mitralieră ce trage 500 de cartușe și bagă spaima în ruși

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.02.2024 - 16:36

Ucrainenii și-au construit singuri o mitralieră ce trage 500 de gloanțe și bagă spaima în ruși. Toată tehnologia a fost dezvoltată în nici 6 luni.

SHARE

KIevul s-a săturat să aștepte armele Occidentului, astfel că și-a construit singură o mitralieră ce trage 500 de gloanțe și bagă spaima în ruși.

Invazia rusă în Ucraina a arătat cât de mult s-au schimbat luptele moderne pe scară largă. Noile realități de luptă pentru soldații de pe linia frontului au necesitat soluții inteligente la vechile probleme complexe, motiv pentru care Ucraina a dezvoltat un nou tip de sistem tactic de mitraliere.

VIDEO Ucrainenii și-au construit singuri o mitralieră ce trage 500 de gloanțe și bagă spaima în ruși

Citește și: Mama lui Navalnîi, împiedicată de „gorilele lui Putin” să vadă trupul fiului neînsuflețit la morgă

Autoritățile militare ucrainene au început să testeze o mitralieră tactică nou-nouță în septembrie 2023, iar Ministerul Apărării din această țară a precizat va fi introdusă în luptele cu soldații ruși pentru a vedea dacă noul sistem se va adăuga la capacitățile ucrainene.

Ucrainenii și-au construit singuri o mitralieră ce trage 500 de gloanțe și bagă spaima în ruși

Sistemele de mitraliere sunt cunoscute sub numele de complexul tactic RBPP-500, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului ucrainean al Apărării, iar armele intimidant din imaginile publicate, scrie msn

Pe spatele unui soldat se află rucsacul de muniție RBPP-500 cu alimentare prin centură, care are o capacitate de cinci sute de cartușe de calibru 7,62×54 milimetri și este destinat a fi utilizat cu o mitralieră PKM. 

Acest nou sistem de armament complex tactic poate fi folosit și cu cartușe de calibru 7,62×51 milimetri pentru mitralierele MG 42, potrivit comunicatului de presă publicat de Ministerul ucrainean al Apărării. 

Are nume de cod

Sistemul de mitraliere tactică a primit numele de cod Khyzhak, care înseamnă prădător în limba engleză, și a fost conceput pentru alimentarea continuă cu centuri de mitraliere pentru a ajuta trupele de pe front. 

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că mai multe teste ale sistemului de mitralieră complexă tactică Khyzhak RBPP-500 au arătat fiabilitatea și eficiența armei, motiv pentru care este acum adoptată de forțele armate ucrainene.  

Khyzhak a avut nevoie de doar patruzeci și cinci de zile pentru a ajunge de la proiectare la realizare. Totul s-a datorat programului Ministerului Apărării, care lucrează pentru a furniza rapid arme pentru trupele ucrainene. 

Mitralierele cu centură au fost un element de bază în luptă încă din timpul Primului Război Mondial, iar utilizarea lor a fost considerată un punct de cotitură în războiul modern, care a permis mult mai multe distrugeri în masă pe câmpul de luptă. 

Fundația Doughboy a scris că "invenția mitralierei cu tragere rapidă, alimentată cu apă și răcită cu centura, a permis combatanților să lanseze baraje mortale și susținute și să acopere suprafețe uriașe de teren cu o singură armă".

Citește și: Văduva lui Navalnîi, mesaj clar pentru Putin: „Voi continua munca soțului meu pentru o Rusie liberă”

"Mitralierele au oferit un avantaj defensiv trupelor și au devenit arme incredibil de eficiente în lupte corp la corp", a adăugat fundația, care este rolul pe care noua armă a Kievului ar trebui să îl joace pe câmpurile de luptă din estul Ucrainei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te