VIDEO Robotul Switchblades, luat de Ucraina cu 53$, îi găsește pe ruși de la 10 km. Unul nu scapă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.12.2023 - 16:10
Switchblades 300, în Ucraina. Cu doar 53 de dolari, detectează inamicii pe 10 kilometri - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Switchblades 300, în Ucraina. Cu doar 53 de dolari, detectează inamicii pe 10 kilometri. Switchblade 300 este un robot zburător cu cameră de luat vederi și un exploziv în interior, care detectează inamicii ascunși pe teren dificil și îi elimină.

SHARE

Sistemele Switchblades 300 au fost date Ucrainei de către SUA. Cu doar 53 de dolari, detectează inamicii pe 10 kilometri. Și doar 53 de dolari pe unitate.

Cântărește doar puțin peste 2 kilograme și poate încăpea într-un rucsac. Poate lovi ținte pe o rază de acțiune de 10 kilometri și poate zbura 15 minute, dimensiunile sale mici și zborul silențios făcând drona extrem de dificil de detectat sau interceptat.
 
O echipă mică de luptă poate ști ce se întâmplă în jurul ei în 15 clicuri, cu acest sistem de luptă. 

Odată ce identifică o amenințare, Switchblade permite echipei să angajeze amenințarea imediat.

Spre deosebire de alte drone care sunt folosite doar pentru recunoaștere, Switchblade 300 poartă o mică sarcină explozivă, pentru a lovi inamici sau arme precum mortiere, mitraliere expuse.

Peste 700 de drone Switchblade 300 au fost trimise în Ucraina de Statele Unite ca parte a unui pachet de arme, potrivit popsci.com.​

Drona Switchblade, dezvoltată inițial sub numele de Lethal Miniature Aerial Rachete System, a oferit o soluție pentru eliminarea inamicului desfășurat pe un teren accidentat, cu multe posibilități de ascundere, în special lunetiști.

Switchblades 300, în Ucraina. Cu doar 53 de dolari, detectează inamicii pe 10 kilometri

De la desfășurarea sa inițială cu armata americană în 2012, până la includerea sa în ajutorul militar american acordat Ucrainei în martie 2022, Switchblade a extins puterea și capacitatea infanteriei.

Citește și: VIDEO Ucraina face economie la muniție. În tranșee înghețate, soldații aleg doar țintele importante

În mai 2022, armata ucraineană a lansat imagini ce arătau un Switchblade folosit pentru a ataca un echipaj de tanc ce se afla deasupra vehiculului de război. Racheta portabilă, cu o cameră la bord, oferă operatorului său o imagine asupra țintelor, un fel de „sprijin aerian” pentru atac. În plus, operatorul său poate anula o lovitură dacă situația se schimbă.

Citește și: VIDEO Momentul în care rachete ucrainene distrug 2 blindate rusești de 1.000.000$ bucata. Sunt scrum

Pentru forțele de operațiuni speciale, care sunt obișnuite să opereze fără sprijin aerian, și pentru infanteriei de linie principală a Armatei și a Corpului Marin, având la îndemână o rachetă cu rucsac a extins modul în care puteau lupta pe teren.

Switchblade oferă o cale de ieșire dintr-o ambuscadă sau o putere de foc suficientă pentru a ține pe loc un inamic până la sosirea sprijinului militar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te