VIDEO Super Guppy, uriașa aeronavă a NASA, „piatra de temelie pentru a trimite echipaj pe Marte”

DE Elena Andrei | 15.08.2022 - 16:26
Super Gruppy/foto: Profimedia Images

Aeronava NASA cu o formă unică, ultima de acest fel, și-a făcut o apariție rară la Marshall Space Flight Center din Huntsville pentru a livra un adaptor de etapă Orion de la Centrul Spațial Kennedy, ca parte a viitoarelor misiuni Artemis către Lună.

SHARE

Super Guppy, precum și experții din Huntsville în domeniul aerian și spațial, vor juca un rol cheie în a ajuta NASA să își atingă obiectivul de a trimite prima femeie și prima persoană de culoare pe Lună, în misiunea Artemis, ce va servi ca o piatră de temelie pentru a trimite astronauți pe Marte.

Misiunile vor permite oamenilor să zboare în spațiu mai departe ca niciodată. Se așteaptă ca astronauții să rămână în spațiu mai mult timp decât oricine altcineva înaintea lor și să se întoarcă acasă mai repede.

„Aceasta este modalitatea noastră de a ne întoarce pe Lună într-un mod permanent”, a declarat Brent Gaddes, șef în proiectul Orion de la NASA.

„În cele din urmă, vom înființa baze pe Lună, astfel încât să putem învăța mult mai multe despre cum să trăim în spațiu pe termen lung și cum să dezvoltăm resursele care se află pe Lună pentru a face lucruri precum susținerea vieții și, de asemenea, pentru a furniza combustibili pentru rachetele care ne vor transporta în cele din urmă pe Marte” a declarat Gaddes.

Citește și

VIDEO Un convoi imens de blindate americane de ultimă generație MaxxPro a ajuns în Ucraina

VIDEO Israelul a bombardat duminică noapte în apropierea capitala Siriei

Super Guppy a jucat un rol cheie în misiunile sale spațiale încă de la zborul Apollo, ajutând la transportul echipamentelor mari care altfel ar fi necesitat luni de zile, în loc de două zile, între diferite stații spațiale.

Aeronava  este un transportor de ultimă generație care a fost construit inițial ca parte a unei flote în anii 1960 pentru a ajuta la misiunile Apollo.

Acum, oamenii de știință de la Centrul Marshall pregătesc racheta Space Launch System pentru zborurile spațiale. Adaptorul care va fi folosit pentru misiunea Artemis este staționat la Centrul Spațial Kennedy.

În timpul viitorului test de zbor Artemis I, acesta va desfășura 10 sateliți mici diferiți pentru demonstrații științifice și tehnologice în spațiul cosmic.

Primul test de zbor Artemis fără echipaj uman va fi lansat de la Cape Canaveral la 29 august, totul datorită ajutorului Super Guppy.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.