VIDEO Raid israelian asupra spitalului Al-Shifa din Fâșia Gaza, unde se ascund comandanții Hamas

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.03.2024 - 08:53
Raid israelian asupra spitalului Al-Shifa din Fâșia Gaza, unde se ascund comandanții Hamas - Foto: Profimedia images

Raid israelian asupra spitalului Al-Shifa, unde se ascund comandanții Hamas. Armata israeliană a anunţat ca efectuează o operaţiune la spitalul al-Shifa din oraşul Gaza unde s-ar ascunde mai mulți teroriști Hamas înclusvi lideri de rand înalt.

SHARE

Soldaţii "desfăşoară în prezent o operaţiune ţintită în zona spitalului al-Shifa", se precizează în comunicat.

Raid israelian asupra spitalului Al-Shifa, unde se ascund comandanții Hamas

"Operaţiunea se bazează pe informaţii care indică utilizarea spitalului de către terorişti Hamas de rang înalt".

"Ca urmare a informațiilor care indică prezența teroriștilor în zona spitalului Shifa și utilizarea de către aceștia a infrastructurii spitalului pentru a desfășura activități teroriste.

IDF desfășoară în prezent o operațiune precisă pentru a zădărnici activitatea teroristă și pentru a prinde teroriștii din incinta spitalului Shifa.

"În timpul activității, teroriștii au deschis focul asupra trupelor din interiorul spitalului. Trupele au răspuns cu foc real și au fost identificate lovituri. Trupele noastre continuă să opereze în zona spitalului."

La faţa locului, martori oculari au confirmat AFP "operaţiuni aeriene" în cartierul al-Rimal unde se află spitalul şi prezenţa unor "tancuri" în jurul clădirii.

Trupele israeliene au primit "instrucţiuni privind importanţa acţionării cu prudenţă, precum şi măsuri care trebuie luate pentru a evita rănirea pacienţilor, civililor şi a personalului medical", se mai precizează în comunicatul armatei.

Locuitori ai acestui cartier central din Gaza au afirmat că "peste 45 de tancuri şi vehicule blindate de transport de trupe israeliene" au intrat în zonă. Unii locuitori au semnalat "lupte" în jurul spitalului.

Raidul israelian asupra spitalului al Shifa din orașul Gaza a provocat mai multe victime și a declanșat un incendiu violent într-una dintre clădiri, spun autoritățile sanitare palestiniene.

Acesta a precizat că comunicațiile au fost întrerupte, iar oamenii au rămas blocați în secțiile de chirurgie și de urgență ale uneia dintre clădiri.

"Există victime, inclusiv morți și răniți, și este imposibil de salvat pe cineva din cauza intensității focului și a țintirii celor care se apropie de ferestre", a declarat ministerul, acuzând forțele israeliene de "o altă crimă împotriva instituțiilor de sănătate".

Acesta a precizat că 30.000 de persoane strămutate și rănite, precum și echipele medicale se află sub asediu la spital, adăugând: "Toți cei care încearcă să se deplaseze sunt ținta gloanțelor de lunetist și a quadcopterelor".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te