VIDEO Putin își trimite "trenul nuclear" spre Ucraina. Rusia, pregătită să folosească arma nucleară

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.10.2022 - 11:33
Putin își trimite "trenul nuclear" spre Ucraina. Rusia, pregătită să folosească arma nucleară - FOTO: Profimedia

Președintele rus Vladimir Putin a trimis așa-numitul "tren nuclear" spre linia frontului. Este probabil că șeful Kremlinului intenționează să testeze arme nucleare în apropierea graniței ucrainene, spun surse militare pentru The Times.

SHARE

Kremlinul semnalează că este pregătit pentru o escaladare semnificativă pe măsură ce Rusia pierde teren pe câmpul de luptă. Există îngrijorări cu privire la aluziile anterioare ale lui Putin că ar putea recurge la astfel de tactici.

Federația Rusă s-ar pregăti să folosească arme nucleare în Marea Neagră și că NATO și-ar fi avertizat deja membrii săi în acest sens.

La 3 octombrie, unul dintre canalele pro-rusești de pe Telegram Rybar a postat pe internet imagini cu așa-numitul "tren nuclear al Federației Ruse".

Astfel de trenuri au fost întotdeauna responsabile pentru transportul și depozitarea armelor nucleare.

Citește și: EXCLUSIV Dowlat Nowrouzi, Rezistența NCRI: Femeile luptă să dea jos regimul misogin de la Teheran

Este posibil ca armele nucleare să se deplaseze deja pe frontul din Ucraina sau ca, prin acest gest, Putin să încerce încă o dată să intimideze Occidentul pentru a refuza asistența militară acordată Kievului.

Totodată, analistul polonez Konrad Muzyka a comentat mișcarea unui convoi militar care aparține celei de-a 12-a Direcții principale a armatei ruse și care se ocupă de au fost întotdeauna responsabile pentru transportul și depozitarea armelor nucleare.

Potrivit lui Muzyka, apariția unui "tren nuclear" în fotografie nu înseamnă neapărat că Putin este ar putea sau nu să lanseze un atac nuclear asupra Ucrainei, dar cel puțin este sigur că este vorba de un alt șantaj al Kremlinului și că arma se îndreaptă spre unul dintre locurile de testare.

Citește și: FOTO Un model de fitness a fost dată afară din sala de sport pentru că era "prea sexy”

Cotidianul italian La Repubblica susținea că submarinul Belgorod, care transporta torpila nucleară Poseidon, a ieșit în largul mării de la locul de desfășurare.

The Time susțin că Putin ar putea lansa un atac nuclear în Marea Neagră, forțând astfel Kievul să se așeze la masa negocierilor.

"Prin urmare, există o probabilitate ridicată de diverse tipuri de provocări din partea Federației Ruse".

"Încă de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, Federația Rusă a adus forțele nucleare în stare de alertă specială. Demonstrația demonstrativă a Rusiei cu privire la disponibilitatea sa de a lansa în orice moment un atac nuclear asupra teritoriului Ucrainei este o altă etapă a terorismului informațional pus în scenă de Federația Rusă pentru a convinge Ucraina să negocieze în condițiile Kremlinului."

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te