VIDEO Pușcașii marini ai SUA, gata să respingă o invazie a Chinei. Dronele îi vor ajuta din aer

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.03.2024 - 11:36

Pușcașii marini ai SUA s-au pregătiti, într-o simulare ce a avut în Hawai, pentru un conflict și o invazie a Chinei. Dronele îi vor ajuta din aer pe soldații americani în cazul în care SUA se va implica în apărarea Taiwanului. Scenariu, foarte posibil.

SHARE

SUA se așteaptă la o invaziei a Taiwanului din partea Chinei în următorii 3 ani. Newsweek a scris despre faptul că Amiralul John Aquilino, șeful Comandamentului Indo-Pacific, a declarat că el crede că armata chineză va fi pregătită să invadeze Taiwanul până în 2027.

VIDEO Pușcașii marini ai SUA, gata să respingă o invazie a Chinei. Dronele îi vor ajuta de la sol

Citește și: VIDEO 400 de avioane și 20 de nave ale Chinei, gata să invadeze Taiwan. SUA știu când se va întâmpla

Armata SUA a început să se pregătească pentru un posibil conflict cu China. SUA au anunțat că vor sprijini Taiwanul în cazul unei agresiuni a Chinei.

Publicația Washingotn Post a fost de față la un exercițiu al pușcașilor marini în eventualitatea unei lupte deschise cu China.

Simularea unui acțiuni militare a SUA asupra Chinei

„Artileristul pușcașilor marini a îngenuncheat pe solul roșu și stâncos al unei câmpii vulcanice de 2.000 de metri înălțime. A poziționat lansatorul de rachete pe umăr, a focalizat ținta, un vehicul blindat ruginit aflat la 400 de metri distanță, și a tras. ... Două secunde mai târziu, un BANG. ... Lovitură perfectă, a spus comandantul plutonului său.

Citește și: VIDEO Taiwan așteaptă cu 400 rachete americane invazia Chinei care a adus 9 avioane și 6 nave

Artileristul, cadetul Caden Ehrhardt, în vârstă de 23 de ani, este membru al Regimentului 3 de pușcași marini „litorali”, o nouă formațiune care reflectă cel mai recent concept al armatei SUA pentru a lupta împotriva unor adversari precum China de pe insule îndepărtate și strategice din vestul Pacificului.

Aceste unități sunt concepute pentru a fi mai mici, mai ușoare, mai mobile - și, susțin liderii lor, mai letale. După 20 de ani de luptă terestră în Orientul Mijlociu, pușcașii marini se străduiesc să se adapteze la o luptă maritimă care s-ar putea desfășura pe mii de kilometri pe insule și coastă în Asia.

În loc să lanseze atacuri amfibii tradiționale, aceste grupuri mai agile sunt menite să faciliteze o forță comună mai mare. Rolul lor este de a aduna informații și date despre ținte și de a le împărtăși rapid - precum și de a scufunda ocazional nave cu rachete cu rază medie de acțiune - pentru a ajuta Flota Pacificului și Forțele Aeriene să respingă agresiunea împotriva Statelor Unite și a aliaților și partenerilor precum Taiwan, Japonia și Filipine”, scrie jurnalistul de la Washington Post.

Asffel, pușcașii marini de la „Littoral Combat Team” s-au antrenează cu sistemul de rachete cu urmărire optică sau cu sistemul de rachete TOW în Hawaii, în ianuarie.

Marea problemă: banii

Strategia generală este promițătoare, spun analiștii. Dar se confruntă cu obstacole semnificative, mai ales dacă ar izbucni un război cu China.

Provocări logistice într-o regiune maritimă vastă, livrarea la timp a echipamentelor și a noilor tehnologii, complicate de luptele pe buget din Congres, o industrie a apărării suprasolicitată și incertitudinea cu privire la faptul dacă partenerii regionali, cum ar fi Japonia, ar permite forțelor americane să lupte de pe insulele lor. 

„Chiar dacă trimiteți pușcașii marini în aceste locații îndepărtate, realimentarea cu muniție este ceva ce trebuie exersat în mod repetat în condiții de luptă", a declarat Colin Smith, un cercetător RAND care a lucrat anterior în cadrul Forței expediționare a pușcașilor marini, a cărei zonă de responsabilitate include Pacificul.

Doar pentru că poți să muți pe timp de pace armament nu înseamnă că vei putea să o faci în timpul războiului mai ales pe perioade lungi de timp.

Avantajul Chinei

Deși pușcașii marini ar acționa în echipe mici ei trebuie aduși și transportați pe mare. China are acum mult mai multă tehnologie de detectare: radar, sonar, sateliți în Marea Chinei de Sud decât Statele Unite. 

Acest lucru oferă Beijingului un avantaj formidabil în ceea ce privește descoperirea țintelor, a declarat Gregory Poling, expert în securitatea Asiei de Sud-Est la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale.

"Statele Unite ar trebui să cheltuiască o cantitate inacceptabilă pentru a degrada aceste capacități pentru a orbi China", a spus el.

Dronele câștigătoare?

Un alt expert militar a spus, pentru Newsweek că într-o luptă SUA - China, interacțiune umană ar putea fi mult evitată.

"Este clar că dronele ar juca un rol important în orice conflict SUA - China. În primul rând, acestea ar juca un rol major în domeniul informațiilor și al supravegherii - localizarea țintelor. Este adevărat că ambele părți dispun deja de un bun aparat de supraveghere cu ajutorul sateliților spațiali, dar dronele în roi ar adăuga și mai multă greutate", a declarat într-un interviu pentru Newsweek Lyle Goldstein, director al angajamentului în Asia la think-tank-ul Defense Priorities din Washington.

Acest scenariu subliniază o realitate critică: tehnologia dronelor nu este doar un instrument emergent, ci o schimbare fundamentală în dinamica puterii și strategiei militare.

China, în încercarea de a-și consolida capacitățile militare, a investit în mod activ și a avansat în tehnologia dronelor, o tendință care a luat amploare de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Tehnologia chineză a dronelor a fost desfășurată atât de Rusia, cât și de China, înclinând balanța în favoarea sistemelor de arme mici și asimetrice precum dronele.

China, „s-a antrenat” în Ucraina

Goldstein crede că China își va valorifica capacitatea de fabricare a dronelor în timpul unui conflict în strâmtoarea Taiwan.

"Într-un scenariu privind Taiwanul, m-aș aștepta ca dronele să fie folosite în număr mare pentru supraveghere, pentru a deruta apărarea aeriană și, de asemenea, în scopuri de atac. Armata Populară de Eliberare [APL] ar putea, de asemenea, să folosească dronele pentru deminarea minelor și a obstacolelor, precum și pentru realimentarea forțelor aeropurtate și heliportante", a declarat Goldstein pentru Newsweek.

Piața mondială a vehiculelor aeriene militare fără pilot (UAV) va continua să crească în următorul deceniu.

Piața globală a UAV-urilor militare a fost prognozată să crească de la o valoare de 10,927 miliarde de dolari în 2023 la 17,963 miliarde de dolari în 2033, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 5,1%, potrivit firmei de cercetare de piață Research And Markets.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te