VIDEO Propagandiștii ruși au început să critice conducerea militară și se îndepărtează de Kremlin

DE Daniel Toșa | 03.10.2022 - 10:11
Propagandiștii ruși au început să critice conducerea militară și se îndepărtează de Kremlin - FOTO: Twitter/@EUFreeCitizen

Înfrângerile Rusiei în regiunea Harkov și Liman au schimbat radical spațiul informațional rusesc, iar acum propagandiștii au început să critice conducerea militară a Federației Ruse și să se plângă de lipsa de transparență în ceea ce privește desfășurarea războiului.

SHARE

"Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov și în Liman, împreună cu incapacitatea Kremlinului de a conduce în mod eficient și corect o mobilizare parțială, schimbă în mod fundamental spațiul informațional rusesc.

Mass-media sponsorizate de Kremlin și milbloggeri ruși - o comunitate proeminentă de pe Telegram formată din corespondenți de război, foști confidenți și naționaliști ruși - deplâng pierderea lui Lyman, criticând în același timp eșecurile birocratice ale mobilizării parțiale.

Surse de la Kremlin și bloggerii Kremlinului atribuie înfrângerea din jurul Limanului și din regiunea Harkov eșecului armatei ruse de a aproviziona și întări în mod adecvat forțele rusești din nordul Donbasului și se plâng de lipsa de transparență cu privire la progresul războiului”, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Putin, criticat în direct la televiziunea națională pentru anexarea teritoriilor Ucrainene

Unii invitați la emisiunile televizate de la Kremlin difuzate la 1 octombrie au criticat chiar decizia președintelui rus Vladimir Putin de a anexa patru regiuni ucrainene.

Propagandiștii Kremlinului nu-și mai ascund dezamăgirea față de mobilizarea parțială, discutând adesea despre mobilizarea ilegală a unor bărbați și atrăgând atenția asupra unor probleme precum alcoolismul în rândul noilor mobilizați.

Unii, vorbind în direct la televiziune, și-au exprimat îngrijorarea că mobilizarea nu va crea forțele necesare pentru a recâștiga inițiativa pe câmpul de luptă, având în vedere calitatea slabă a rezervelor rusești.

Citește și: EXCLUSIV 10.000.000 lei factura la curent în Casa Poporului la iarnă. Mutarea „aleșilor”, exclusă

Nici propagandiștii ruși nu mai cred că „totul este sub control”

Spațiul informațional rusesc a deviat în mod semnificativ de la relatările Kremlinului și ale Ministerului rus al Apărării, conform cărora situația este în general sub control.

Se observă că înfrângerea Rusiei la Liman a provocat chiar mai multă confuzie și negativism în spațiul informațional rusesc decât retragerea Rusiei din Kiev, din insula Zmeini sau chiar din Harkov.

Citește și: Rămâi fără talonul mașinii și cu o amendă uriașă dacă nu ești echipat de iarnă. Ce trebuie să faci?

Impactul lui Liman este probabil mai mare, deoarece rușii se tem acum să nu fie mobilizați pentru a face față problemelor de pe câmpul de luptă.

Criticile de pe canalele federale rusești în urma adoptării de către Kremlin a unei legi care îi amenință pe ruși cu până la 15 ani de închisoare pentru "discreditarea armatei" reprezintă o evoluție extrem de neobișnuită pentru show-ul de propagandă al Kremlinului, informează Pravda.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te