VIDEO Propagandiștii Kremlinului sunt disperați: „Este absolut imposibil să învingi Ucraina”

DE Daniel Toșa | 12.09.2022 - 12:47
Propagandiștii Kremlinului sunt disperați: „Este absolut imposibil să învingi Ucraina” - FOTO: Twitter/@JuliaDavisNews

În fața unor noi eșecuri majore în război, acoliții lui Vladimir Putin mărturisesc acum că s-au făcut „greșeli majore" și că încep să fie "îngrijorați" cu privire la situația de pe front.

SHARE

La începutul invaziei Rusiei în Ucraina, propagandiștii de top ai Kremlinului au prezis o victorie rapidă și au ironizat armata ucraineană ca fiind o adunătură de incompetenți fără voință.

Pe măsură ce războiul se prelungea, ei au continuat să afirme că guvernul lui Volodimir Zelenski era pe cale să cadă.

„Oamenii îl vor acuza pe Vladimir Putin că această operațiune specială care trebuia să fie rapidă, fără să lovim populația civilă

Deputatul rus, Boris Nadezhdin, spune că la acest moment este imposibil ca Rusia să învingă Ucraina care utilizează în lupta soldați profesioniști, mercenari și nu civili mobilizați așa cu e în Rusia.

Deputatul sugerează Kremlinului să demareze discuții de pace cu partea ucraineană pentru a opri acest război.

Confruntați cu contraofensiva din ce în ce mai mare a Ucrainei, care obține rapid câștiguri impresionante, propagandiștii ruși descriu acum o hoardă uriașă, înarmată cu cel mai bun armament occidental și „înotând” în specialiști străini.

Psimism la Moscova cu privire la operațiunea specială din Ucraina

Cu studiourile televiziunii de stat pline de pesimism, experți și experți proeminenți par să pregătească publicul rus pentru viitoarele pierderi ale teritoriilor ucrainene ocupate, care sunt recuperate cu greu de către armata ucraineană.

În timpul emisiunii de miercuri a emisiunii 60 de minute de la televiziunea de stat, gazda Evgheni Popov a spus "Le dorim curaj războinicilor noștri, care fac într-adevăr o muncă foarte importantă, ei se opun unei hoarde enorme care a fost antrenată în Occident".

Evgheni Bujinski, un locotenent-general în retragere al Forțelor Armate ruse, a afirmat că armata ucraineană este plină de participanți americani: "Nu sunt doar consilieri, ci și specialiști. Cred că sunt mii de consilieri și specialiști americani pe teren în Ucraina, probabil că sunt prezenți în fiecare unitate".

În timpul emisiunii sale radiofonice de miercuri, Full Contact, propagandistul de top al Kremlinului, Vladimir Solovyov - cu o față vizibil vânătă - a supralicitat: "Sunt îngrijorat. Firește, ne dorim ca băieții noștri să zdrobească cealaltă parte și doar să avanseze, dar viața nu funcționează așa".

Solovyov a refuzat să abordeze sursa rănilor sale, dar, în lumina câștigurilor militare ucrainene, ego-ul său vânăt a fost, de asemenea, afișat pe deplin.

În momentul în care a început programul său de seară "Seara cu Vladimir Solovyov", escoriațiile faciale ale gazdei fuseseră acoperite cu machiaj.

Vorbind cu deputatul Dumei de Stat Andrey Gurulyov, care este fost comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei, Solovyov a încercat să minimalizeze reacția sa inițială la recentele pierderi ale Rusiei.

Propagandiștii Kremlinului admit câștigurile ucrainenilor

"Tovarășe general-locotenent, întotdeauna vorbiți atât de frumos și de convingător. Calmați oamenii, pentru că există tot felul de zvonuri. Îmi pot doar imagina ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi existat Telegram în 1942-1943", a spus el.

Guruliov a răspuns cu încrâncenare: "Astăzi, cred că există o situație dificilă pe unul dintre fronturile noastre. Da, ucrainenii și-au concentrat acolo trupele de asalt și au început să avanseze".

Făcând semne de întrebare, Gurulyov a adăugat: "Vom avea nevoie de ceva timp pentru a readuce lucrurile în ordine. Da, situația nu este ușoară. S-au făcut greșeli? Da, probabil că da. Nu poți evita greșelile nici în viață, nici în război".

Rușii nu vor un acord „Minsk 3” cu Ucraina

Solovyov a avertizat că, indiferent de situație, nu va exista un acord de pace cu Ucraina: "Nu va exista un Minsk-3... Linia frontului poate să respire, pot exista eșecuri locale, pot exista țipete emoționate venite din Harkov și Kiev. Asta nu va schimba linia noastră generală dură... vom sufoca acest șarpe. Nu există alte opțiuni... Vom îngropa cât de mulți dintre ei este nevoie".

Apărut în emisiunea lui Solovyov, expertul militar Mihail Onufrienko a aruncat la o parte termenul de "operațiune militară specială" și s-a plâns:

"Acesta este un război dificil, este un război mare, lumea nu a mai văzut războaie de o asemenea amploare de la cel de-al Doilea Război Mondial, cel puțin după Vietnam...

Canalele de social media din Rusia transmit eșecul trupelor lui Putin 

Panica este alimentată nu de partea ucraineană, nu de regimul de la Kiev sau de surse occidentale, ci de propriile noastre canale patriotice [social media]... Cu toate acestea, obiectiv vorbind, aceasta este cea mai reușită înaintare a juntei de la 24 februarie încoace... Este clar că nu avem destule trupe pentru a-i ține în frâu... dar ei nu au putut cuceri Balakliya."

Propagandiștii pro-Kremlin au pierdut și această bucurie, având în vedere că, începând de joi, Ucraina a recucerit Balakliya - un oraș de importanță strategică.

În timpul unui briefing la Kiev, generalul de brigadă ucrainean Oleksiy Gromov a declarat că Ucraina a recucerit aproximativ 700 de kilometri pătrați de teritoriu atât în estul, cât și în sudul țării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te