VIDEO Până și Austria, prietena Rusiei, a devenit „noul partener de securitate” al SUA

DE Elena Andrei | 22.07.2022 - 17:34
Garda Națională Vermont/foto: profimedia

Pe fondul creșterii insecurității globale, Viena își extinde prezența militară și legătura cu Occidentul, devenind cel mai nou partener oficial de antrenament al Gărzii Naționale a SUA.

SHARE

După cel de-al Doilea Război Mondial, Austria a instituit o politică de neutralitate permanentă, care îi interzice să se alăture alianțelor militare și care a făcut ca trupele sale să se concentreze în mare parte pe apărarea internă și pe roluri umanitare.

Departamentul de Stat a anunțat că Austria va deveni un partener al Gărzii Naționale în 2019, astfel că ceremonia oficială de marți nu a fost determinată de invazia Rusiei în Ucraina.

Dar „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina a sporit atenția asupra capacităților de care are nevoie armata austriacă, cum ar fi expertiza în războiul urban și întărirea clădirilor și infrastructurii militare, a declarat generalul-maior Bruno Hofbauer, membru al Statului Major al Austriei.

„Ceea ce ne arată Ucraina este că nu ar trebui să ne bazăm pe acțiuni din birouri pe timp de pace", a declarat Hofbauer în cadrul unei ședințe de informare a Gărzii Naționale, la Viena. „Pe măsură ce conflictele se apropie, trebuie să reconsiderăm capacitățile noastre”.

După 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, „totul s-a schimbat”, a declarat și ministrul austriac al Apărării, Klaudia Tanner.

Citește și

VIDEO Ucraina va primi avioane Gripen, Rafale și Eurofighter. S-a zis cu supremația aeriană a Rusiei

VIDEO Rusia amenință Republica Moldova cu „extincția”: „Ar putea deveni o a doua Ucraină”

Austria cheltuia doar 0,74% din PIB-ul său pentru apărare, adică 2,7 miliarde de dolari.Tanner anticipează că acest buget va crește.

Cele 14 000 de forțe active ale Armatei Austriei sunt formate din ofițeri și subofițeri care se concentrează pe apărarea internă și pe menținerea ordinii în țară, iar acești ofițeri nu sunt obligați să servească dincolo de granițele Austriei - li se permite să refuze misiuni internaționale dacă nu doresc să fie desfășurați.

Austria se bazează pe un flux de 16.000 de recruți pe an, care prestează fiecare șase luni de serviciu militar obligatoriu, apoi intră într- o forță de rezervă înrolată pe care Austria se bazează pentru a-și completa efectivul de componente.

Forțele terestre și aeriene ale Austriei folosesc deja sisteme occidentale, inclusiv avioane Eurofighter, Black Hawk și elicoptere Kiowa.

Parteneriatul Austriei cu Garda Națională va fi asigurat de Garda Națională din Vermont.  Cele două forțe se cunosc de ani de zile și au în comun un teren montan și, inedit, legături cu o familie făcută celebră de „Sunetul muzicii" - familia Von Trapp s-a stabilit în Stowe, Vermont după ce a fugit din Austria.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te