VIDEO Moscova: „Rusia, pe punctul de coliziune directă cu NATO”. Va înghiți Moldova și Europa de Est

DE Adina Mutăr | Actualizat: 30.01.2023 - 21:33
Putin este pregătit pentru un "mare război" cu NATO/Foto: Profimedia Images

Rusia este pe punctul de a intra în coliziune directă cu SUA și NATO și este „foarte posibil” să nu mai existe un tratat de control al armelor cu America după 2026.

SHARE

Rusia a avertizat luni că se află în „pragul unei coliziuni directe cu SUA și NATO” și că este „foarte posibil să nu mai existe un tratat de control al armelor nucleare cu America după 2026”, din cauza eforturilor Washingtonului de a provoca o „înfrângere strategică” Moscovei în Ucraina.  

Ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că decizia Washingtonului de a furniza rapid Kievului 31 de tancuri M1 Abrams a fost „un pas extrem de distructiv” care a escaladat războiul din Ucraina.

Riabkov a afirmat că insistența Washingtonului de a provoca o înfrângere strategică Rusiei înseamnă că viitorul Tratatului de control al armelor nucleare dintre SUA și Moscova este pus sub semnul întrebării. 

Citește și

Oficial NATO: Alianța, pregătită pentru confruntare directă cu Rusia. România, „o linie roșie”

Turcia va dezvolta infrastructura de informații a bazelor NATO „Intelligence Functional Services”

Întrebat dacă Moscova ar putea prevedea că nu va exista un tratat de control al armelor nucleare după 2026, Riabkov a declarat pentru agenția de stat RIA: „Acesta este un scenariu destul de posibil".

Riabkov, cel mai important diplomat rus pentru controlul armelor, a afirmat că Statele Unite au ignorat în ultimii ani interesele Rusiei și au dezmembrat cea mai mare parte a arhitecturii de control al armelor.

Luni, Kremlinul și-a reafirmat poziția potrivit căreia furnizarea în continuare de armament occidental către Ucraina nu duce decât la o nouă escaladare.

„Marele război” al lui Putin cu NATO

Vladimir Putin este pregătit pentru un "mare război" cu NATO pentru a încerca să readucă Cortina de Fier, a avertizat un expert rus.

Moscova se pregătește pentru o nouă ofensivă înainte de prima aniversare a invaziei lor, pe 24 februarie, iar fotografiile din satelit arată că forțele lui Putin construiesc fortificații.

Potrivit profesorului Grigori Iudin, Putin intenționează să înceapă prin a înghiți atât Ucraina, cât și Moldova, apoi să subjuge Europa de Est, restabilind o Cortină de Fier în stilul Războiului Rece pe întregul continent.

„El vede întreaga Europă de Est ca pe fieful său”, a declarat profesorul pentru emisiunea CivilNet de pe YouTube, într-o prognoză înfricoșătoare.

„Trebuie să ne eliberăm de iluzia că acesta este un război între Rusia și Ucraina din punctul de vedere al conducerii de la Kremlin”, a spus el.

„Conducerea rusă nu crede că Ucraina există. Este imposibil să lupți cu ceea ce nu există. Pentru ei, războiul din Ucraina este de fapt împotriva Occidentului”, a subliniat acesta.

Putin plănuiește să îndepărteze NATO de țări precum Polonia și Lituania, care au fost cândva în URSS sau în sfera sa de influență.

„Întreaga Europă de Est - Vladimir Putin consideră că este fieful său. Deja în planul operațiunii militare actuale se află preluarea Moldovei”, spune Iudin.

În mod cert, Putin se pregătește pentru un mare război.

„Nu poate începe încă pentru că nu sunt pregătiți din punct de vedere tehnic. Dar Moldova este acolo, în planuri, fără îndoială.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te