VIDEO Momentul în care HIMARS spulberă un sistem de rachete rusești BM-2. Explozia e nimicitoare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.11.2023 - 13:32
Momentul în care HIMARS spulberă un sistem de rachete rusești BM-2. Explozia e nimicitoare - Foto: Profimedia images
Sistemul de rachete rusesc MLRS BM-21 "Grad". - Foto: Profimedia images

Rușii știu deja ce se întâmplă atunci când HIMARS intră în acțiune. Obiectivele rusești, fie că este vorba de clădiri folosite de soldații Moscovei drept depozite de muniții sau baze, fie vehicule militare, nimic nu rezistă în fața focului ce vine din temutul sistem american.

SHARE

S-a întâmplat din nou pe frontul fierbine al morții din Ucraina. De această dată, în ținta HIMARS a căzut un sistem de rachete MLRS BM-21 "Grad".

Momentul în care HIMARS spulberă un sistem de rachete rusești BM-2. Explozia e nimicitoare

Într-un videoclip postat pe X de Ministerul Apărării din Ucraina se vede cum sistemul de rachete portabil MLRS BM-21 "Grad", care se ascundea într-o zonă împădurită aflată pe linia frontului din Herson, explodează puternic după ce a fost lovit de o rachetă lansată din sistemul american HIMARS.

Firmarea cu explozia a fost monitorizată dintr-o dronă controlată de armata ucraineană care supraveghează evoluția de pe front.

Sistemul de rachete rusesc MLRS BM-21 "Grad". - Foto: Profimedia images

Forțele Aeriene ale Forțelor de Apărare au lansat, luni, opt lovituri asupra zonelor de concentrare a personalului, armelor și echipamentelor militare inamice și o lovitură asupra sistemului lor de rachete antiaeriene.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Generalul P. Breedlove: SUA, NATO și România trebuie să învețe 4 lecții din Ucraina

„Unitățile forțelor de rachete au lovit șase concentrări de personal, arme și echipamente militare inamice, două posturi de comandă, șase unități de artilerie, un sistem de apărare antiaeriană și un alt obiectiv important", se arată în raport.

Forțele de Apărare ale Ucrainei au transmis că 920 de soldați ruși au fost uciși în ultimele 24 de ore și  aproximativ 313.470 militari ruși uciși de la ânceputul războiului. Facem precizarea că aceste cifre nu sunt confirmate dintr-o altă sursă independentă. Mai mult, Rusia a refuzat să mai comunice din luna mai 2022 ce pierderi are armata sa în războiul din Ucraina. La acel moment, Kremlinul spunea că ar fi pierdut puțin peste 5.000 de soldați.

Citește și: VIDEO UE nu poate furniza muniția promisă. Ucraina se bazează pe HIMARS și drone împotriva Rusiei

Peste 100 de așezări din regiunile Cernihiv, Sumî, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Kherson și Nikolaev au fost supuse tirului de artilerie rusesc, potrivit Ukrinform.

Anul 2024 va fi decisiv, se apropie un punct de cotitură

Andrii Yermak, șeful Biroului Președintelui, consideră că se apropie un punct de cotitură în război. Anul 2024, în opinia sa, va fi decisiv, potrivit Bloomberg, care citează declarația lui Yermak în timpul unui eveniment desfășurat luni seara la Institutul Hudson din Washington.

ermak a declarat că ofensiva ucraineană continuă, iar forțele armate ale Kievului sunt înrădăcinate pe malul stâng al Niprului .

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te