Morți de 4 zile? SUA au detectat, duminică, implozia submersibilului Titan cu un sistem Top Secret

DE Adina Mutăr | Actualizat: 23.06.2023 - 19:27
Submersibilul Titan-Foto: Profimedia Images

Marina SUA a detectat ceea ce a crezut că a fost o implozie, posibil a submersibilului Titan, dispărut la doar câteva ore după ce nava și-a început călătoria către epava Titanicului, potrivit oficialilor implicați în căutare.

SHARE

Folosind un sistem ultra-secret creat pentru a găsi submarine inamice, Marina SUA a început să cerceteze semnale acustice în Oceanul Atlantic aproape imediat după ce submersibilul Titan a fost dat dispărut duminică. 

Sistemul a detectat ceea ce a fost implozia submersibilului în apropiere de locul unde ulterior, joi, a fost descoperit „câmpul de resturi”, a informat The Wall Street Journal.

Marina SUA a detectat implozia submersibilului Titan de duminică printr-un sistem top secret

Marina a raportat descoperirea comandantului Gărzii de Coastă care supraveghea operațiunile de căutare, au declarat oficialii americani ai apărării.

„Marina SUA a efectuat o analiză a datelor acustice și a detectat o anomalie în concordanță cu o implozie sau o explozie în vecinătatea locului unde opera submersibilul Titan atunci când comunicațiile s-au pierdut”, a declarat un oficial înalt al Marinei SUA pentru WSJ.

„Deși nu erau definitive, aceste informații au fost imediat transmise comandantului operațiunilor pentru a ajuta la misiunea de căutare și salvare în curs.”

Temeri întemeiate privind construcția submersibilului

De când Titan a dispărut, a apărut un munte de detalii despre atitudinea în cel mai bun caz „relaxată” față de practicile standard de inginerie și siguranță a celor de la OceanGate.

În 2018, compania a fost implicată într-un proces cu un fost angajat care a spus că a fost concediat pe nedrept pentru că a ridicat probleme de siguranță, inclusiv cu privire la cât de adânc s-ar putea scufunda Titan.

Acest caz a fost soluționat, dar revendicările specifice nu au fost verificate în mod independent. 

Cu toate acestea, CEO-ul OceanGate, Rush, care a și murit în incident, a recunoscut ulterior că au existat probleme care au dus la retrogradarea cotei de adâncime maximă a lui Titan până la punctul în care nu ar avea capacitatea de a ajunge la epava Titanicului.

Ce reparații și modificări la design au fost făcute după aceea nu este complet clar, dar Titan a făcut prima călătorie spre epava Titanicului în 2021.

Scenariul de implozie, în special, este un coșmar al tuturor celor din comunitatea scufundătorilor la mare adâncime, un grup relativ mic și unit, a dezvălluit regizorul James Cameron, potrivit thedrive.com.

„Implozia, un astfel de eveniment violent, este în primul rând în mintea noastră, limita presiunii, cum este ceea ce se numește coca submarinului, în care intră oamenii, toate astea, evident, sunt în primul rând în mintea noastră ca ingineri. Petrecem atât de mult timp și energie pentru asta", a explicat Cameron.

 „Și folosim toate instrumentele computerizate disponibile astăzi”.

Cameron a lucrat la sfera pentru vehiculul de scufundare la mare adâncime numit Deepsea Challenger, care s-a finalizat ca Challenger Deep, peste trei ani, pe  computer, apoi au urmat teste la presiune, nenumărate.

„Mulți oameni din comunitate au fost foarte îngrijorați de acest submersibil. Și un număr de jucători de top din comunitatea de inginerie de submersie la mare adâncime au scris companiei, spunând că ceea ce făceau era prea experimental pentru a transporta pasageri și că trebuie să fie certificat și și așa mai departe.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te