Numele său a fost auzit rar, deoarece nu prea apare în public. Cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o printre cărți.
Născut pe 8 martie 1962, Kim părea un copil special. De la o vârstă foarte fragedă, a arătat abilități cognitive și intelectuale uimitoare. A înțeles calculul diferențial la mai puțin de 2 ani și l-a stăpânit la 4 ani, la aceeași vârstă putea citi în 4 limbi. IQ-ul lui a fost estimat la aproximativ 210, iar de la 5 la 8 ani a urmat cursuri de fizică universitare.
Nu numai că este considerat cea mai inteligentă persoană din lume, dar a fost considerat și cel mai inteligent copil care a existat vreodată. Un copil capabil nu doar să citească și să scrie într-o gramatică complexă, ci și să rezolve probleme matematice complexe.
În 1967, când Kim avea doar 5 ani, a apărut la Fuji Television din Japonia și a șocat publicul cu capacitatea sa de a rezolva ecuații matematice complexe pe care majoritatea oamenilor nu le pot rezolva. La vârsta de 8 ani, Kim a mers să studieze fizica nucleară la Universitatea din Colorado, totuși, unele surse spun că acesta este doar un zvon.
Inteligența sa vastă și IQ-ul ridicat au făcut ca NASA să fie foarte interesată de abilitățile sale și, prin urmare, l-a angajat. Kim a fost desemnat să rezolve ecuații matematice, cum ar fi cantitatea de combustibil necesară unei rachete pentru a ajunge în spațiu, luând în considerare mai mulți factori.
El lucrează ca profesor asistent la Universitatea Națională Chungbuk din 2007. La 14 martie 2014, a fost numit vicepreședinte al Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare North Kyeong-gi și a fost promovat profesor asociat la Universitatea Shinhan.
Citește și: Nikolai Patruşev, şeful Consiliului de Securitate al Rusiei: Nu suntem în război cu ucrainenii!
În prezent, Kim Ung-Yong este profesor la Universitatea Chungbuk din Coreea de Sud.
Mulți oameni l-au criticat pe Kim, spunând că este un geniu eșuat pentru că nu și-a folosit inteligența pentru a face noi descoperiri sau invenții.
„Unii cred că oamenii cu IQ ridicat pot fi omnipotenți, dar nu este adevărat. Uită-te la mine, nu am talent muzical și nici nu excelez în sport. […] Societatea nu ar trebui să judece pe nimeni cu standarde unilaterale – fiecare are niveluri diferite de învățare, speranțe, talente și vise și ar trebui să respectăm asta”, a spus el.