VIDEO Haos pe străzile din Franța. 486 de persoane au fost arestate, dintre care 194 la Paris

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.07.2023 - 19:13
Haos, pe străzile din Franța. 486 de persoane au fost arestate, dintre care 194 la Paris - Foto: Profimedia Images

Un total de 486 de persoane au fost arestate, dintre care 194 la Paris, în urma violențelor din noaptea de sâmbătă spre duminică de pe străzile din Franța, declanșate de moartea tânărului Nahel, ucis marţi de un poliţist.

SHARE

Ministerul francez de Interne a publicat un ultim bilanţ al reţinerilor după violenţe nocturne în urma decesului lui Nahel: 486 de persoane au fost arestate, dintre care 194 la Paris.

Într-un mesaj postat la ora 03:00 dimineaţa în social media, ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a precizat că violenţele urbane care au continuat noaptea trecută în mai multe oraşe franceze au scăzut în intensitate în comparaţie cu evenimentele din ultimele zile, informează News.ro.

"O noapte mai calmă datorită acţiunii hotărâte a forţelor de ordine", a scris Gérald Darmanin.

Citește și: FOTO Fiul lui Rădoi, „șeic” la volan. Parchează tancul de 450.000 € în intersecție, merge pe șine

Haos pe străzile din Franța

La Marsilia, scenă a unor incidente majore şi a unor jafuri în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, un important dispozitiv de securitate susţinut în special de forţele de elită ale Raid şi GIGN a dispersat grupuri de tineri mai puţin numeroase decât în ziua precedentă. Un total de 56 de arestări au fost înregistrate în jurul miezului nopţii în cel de-al doilea oraş al Franţei, potrivit autorităţilor locale.

Conform cifrelor prezentate de Ministerul de Interne, 194 de persoane au fost arestate în cursul serii la Paris şi în suburbii.

În capitală, numeroase forţe de ordine au fost desfăşurate de-a lungul Bulevardului Champs-Elysees, unde apelurile de adunare circulau de vineri pe reţelele de socializare, a remarcat un jurnalist AFP.

Citește și: Cum a ajuns un om al străzii să joace alături de Dinică și Nicolaescu într-un film iubit de români

De-a lungul bulevardului, mici grupuri de tineri îmbrăcaţi în negru s-au plimbat sub ochii poliţiştilor în faţa magazinelor, ţinte favorite ale protestatarilor din multe metropole, ale căror vitrine erau protejate de grilaje sau scânduri de lemn. În jurul orei 1:30 am (23:30 GMT), forţele de securitate lucrau pentru evacuarea ultimelor grupuri, relatează Agerpres.

În suburbiile Parisului, principalul punct de plecare al revoltelor urbane după moartea adolescentului de 17 ani, marţi, la Nanterre, la periferia capitalei, nu a fost raportat niciun incident major.

La Lyon, foarte afectat cu o zi înainte de violenţe, 21 de persoane au fost arestate, potrivit unui raport comunicat la finalul serii de Ministerul de Interne.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, anunţase mobilizarea unei efectiv comparabil ca număr cu cel din ziua anterioară, de 45.000 de poliţişti şi jandarmi, dintre care 7.000 la Paris şi în suburbii. 

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te