VIDEO Două bombardere rusești Su-34 de 72.000.000$, distruse în doar câteva ore de forțele ucrainene

DE Daniel Toșa | Actualizat: 29.02.2024 - 15:12
Două bombardere rusești Su-34 de 72.000.000$, distruse în doar câteva ore de forțele ucrainene - Foto: X/ Defense of Ukraine

Două bombardere rusești Su-34 de 72.000.000$, distruse în doar câteva ore de forțele ucrainene. Armata ucraineană s-a specializat în ultima vreme în distrugerea avioanelor de război de urltimă generație ale Federației Ruse

SHARE

Forțee ucrainene au transmis că în cursul nopții trecute, două bombardiere rusești Su-34 în valoare de 72.000.000 $ au fost distruse deasupra frontrului.

Două bombardere rusești Su-34 de 72.000.000$, distruse în doar câteva ore de forțele ucrainene

"După operaţiuni de luptă de succes împotriva unei aeronave inamice în noaptea de 29 februarie, încă două aeronave ruse au fost distruse: bombardiere Su-34 în sectoarele Avdiivka şi Mariupol", a scris în aplicaţia de mesagerie Telegram comandantul şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski.

Citește și: VIDEO 10 avioane rusești Su-34, Su-35 și A-50, doborâte în 10 zile cu rachetele Patriot și NASAMS

Săptămâna trecută, armata ucraineană a afirmat că Rusia a pierdut şase avioane în trei zile. După ce a primit sisteme de apărare aeriană avansate din Occident, armata Ucrainei a devenit mai periculoasă pentru aviaţia rusă în zone din apropiere de linia frontului, deşi a suferit recent o serie de eşecuri pe câmpul de luptă în est.

Citește și: VIDEO Cum arată cele 2 super avioane rusești SU-34 de 100.000.000$ doborâte de Ucraina într-o zi?

Kievul acuză Moscova că vizează ţinte civile cu avioanele sale Su-34, mai ales în regiunea sudică Herson. Rusia a negat că atacă deliberat civili, deşi în raidurile sale au murit un mare număr de civili.

Ce capabilități de război are bombardierul rusesc Su-34

Su-34 este un bombardier de luptă dezvoltat de Sukhoi Design Joint Stock Company, Moscova și Novosibirsk Aircraft Production Association din Novosibirsk, Rusia. Su-34 înlocuiește avioanele Tu-23M și Su-24. 

Sukhoi Su-34 de către NATO denumit Fullback este un avion de luptă cu două locuri, cu o configurație laterală și proiectat ca avion de luptă maritim. Su-34 are o putere de croazieră fără realimentare care ajunge la 4.000 km, iar cu o realimentare de 3 ori este capabil să exploreze până la 14.000 km, fiind potrivit pentru avioane de vânătoare și de patrulare maritimă care necesită o putere de roaming destul de mare. Această aeronavă poate ataca ținte în diferite condiții meteorologice, ziua sau noaptea.

Un avion Su-34 costă aproximativ 36.000.000 de dolari americani.

Designul Su-34 păstrează configurația și construcția de bază a fuselajului Su-27, precum și aceeași configurație de înălțime a aripilor și echipamentul convențional de la bord.

Sukhoi Su-34 este înarmat cu arme GSh-301 de 30 mm și 180 de cartușe. Arma are o rată maximă de tragere de 1.500 de rotații pe minut, iar viteza la gura țevii este de 860 m / s. Aceasta a fost furnizată de Biroul de proiectare a instrumentelor, Tula.

Această aeronavă are zece puncte tari pentru arme și este capabilă să transporte diverse rachete, inclusiv rachete aer-aer, aer-suprafață, rachete anti-navă și anti-radiație, bombe ghidate și dirijate și rachete. Această aeronavă este echipată cu un indicator de țintă.

R-73, nume de cod NATO AA-11 Archer, o rachetă aer-aer cu rază scurtă de acțiune, furnizată de Biroul de Stat de Proiectare Tehnică de la Vympel, Moscova. Racheta R-73 este o rachetă de tip "all-aspect" capabilă să tragă țintele în modul "tail-chase" sau "head-on". Racheta dispune de o localizare în infraroșu răcită.

R-73 atacă ținta în unghiul de desemnare a țintei de ± 45 ° și cu viteze unghiulare de până la 60 ° pe secundă. Rachetele pot intercepta ținte la o altitudine cuprinsă între 0,02 km și 20 km și sarcini G țintă de până la 12 g, cu o viteză a țintei de până la 2.500 km / oră.
Cunoscută și sub numele de RR-77 sau NATO AA-12, racheta aer-aer cu rază lungă de acțiune RVV-A este fabricată de Vympel. Rachetele pot intercepta ținte la viteze de până la 3.600 km / h și altitudini de la 0,02 km la 25 km. Distanța minimă în emisfera din spate este de 300 m, iar distanța verticală maximă între avionul-mamă și țintă este de 10 km.

RR-77 are un ghidaj inerțial cu actualizări radio în mijlocul drumului și ghidaje terminale active. Noua versiune a R-77 cu o rază de acțiune mai mare (R-77), cu propulsie cu jet de berbec cu combustibil solid, este în curs de testare de către Vympel.

Su-34 transportă o serie de bombe și rachete ghidate de precizie și neghidate, inclusiv bomba ghidată cu laser KAB-500, dezvoltată de Compania de Cercetare și Producție de Stat din Moscova, potrivit airplaneupdate.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te