VIDEO Cum fug rușii din Bahmut. Prigojin, urmărit de securitate pentru că l-a insultat pe Putin

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.05.2023 - 22:46
Evgheni Prigojin-Foto: Profimedia Images
Prigojin, în Bahmut-Foto: Profimedia Images

Cum fug rușii din Bahmut. Prigojin, urmărit de securitate pentru că l-a insultat pe Putin, din cauză că a fost lăsat fără muniție pe front. „Un nemernic total”.

SHARE

Vladimir Putin este gata să folosească serviciile sale brutale de securitate pentru a-l opri pe prietenul său de multă vreme Evgheni Prigojin, șeful armatei private Wagner, care nu contenește cu insultele pentru că, fără muniție, a fost nevoit să se retragă din Bahmut.

Șeful forței mercenare a părut să-l eticheteze pe președintele rus drept un „nemernic total”, spunând în batjocură că e un „bunic fericit”, pe fondul rapoartelor din primele linii despre o retragere a Rusiei și câștigurile ucrainene în orașul Bahmut.

Cum fug rușii din Bahmut. Prigojin, urmărit de securitate pentru că l-a insultat pe Putin

Prigojin a revenit ulterior spunând că atacul său verbal îl viza, de fapt, pe comandantul frontului din Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, pe care îl acuză pentru lipsa de muniție, deși în „discursul” său spunea că „peștele de la cap se împute”.

„Dacă acest lucru va continua, forțele oficiale de securitate îi vor pune capăt cu siguranță’, a declarat o sursă apropiată Kremlinului, a relatat Meduza, potrivit Daily Mail.

Nu era clar dacă acest lucru înseamnă lichidarea - o soartă a mai multor dușmani ai lui Putin - sau arestarea, posibil pentru trădare, ceea ce i-a putea aduce miliardarului Prigojin peste 20 de ani de pușcărie.

Meduza scrie că agențiile de propagandă din Moscova au primit deja un „avertisment” de la Administrația Putin că, dacă Prigojin continuă să critice Ministerul Apărării și să raporteze „eșecuri pe front”, jurnaliştii trebuie să-l prezinte ca trădător.

Citește și: VIDEO Marea Britanie a livrat Ucrainei rachetele devastatoare Storm Shadow pentru atacuri în Crimeea

Alte surse spun că Putin nu-i mai preia desele apeluri telefonice ale lui Prigojin.

Prigojin trebuia să cucerească Bahmut până la 9 mai

Șeful Wagner - ale cărui forțe mercenare operează nu numai în Ucraina, ci și în Africa și Siria - este văzut ca fiind protejat de prieteni apropiați ai lui Putin, generalul Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale ruse, și de guvernatorul Tula, generalul Alexei Diumin, fost șef al gărzii de corp a președintelui și desemnat ca un posibil succesor al acestuia. 

Citește și: O dronă americană a ajuns până aproape de Soci, în Rusia. Activitate intensă în Marea Neagră

Surse Meduza susțin că atacurile lui Prigojin ar putea fi rezultatul frustrării că a eșuat în promisiunea personală făcută lui Putin de a cuceri Bahmutul, termenul limită fiind 9 mai, de Ziua Victoriei.

Mai multe surse de la Kremlin susțin că de data asta Prigojin a depășit „linia roșie” și se poate aștepta la un răspuns dintre cele mai dure.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te