VIDEO Bombardamente grele ale Legiunii „Libertatea Rusiei” în Kursk și Belgorod: Mergem spre Moscova

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.03.2024 - 14:38
Bombardamente grele ale Legiunii „Libertatea Rusiei” în Kursk și Belgorod: Mergem spre Moscova - Foto: X/ "Liberty of Russia" Legion

Bombardamente și lupte grele ale Legiunii rusești „Libertatea Rusiei” în Kursk și Belgorod. Raidul voluntarilor ruși continuă pentru a treia zi în regiunile din Federația Rusă care se învecinează cu Ucraina. Legionarii avansează adânc în regiunile Belgorod și Kursk.

SHARE

Luptele declanșate de voluntarii ruși din Legiunea „Libertatea Rusiei” din regiunile Kursk și Belgorod continuă și, așa cum era de așteptat, în aceste regiuni au început bombardamentele asupra instalațiilor militare ale rușilor lui Putin, astfel că apelul către localnici de a evacua de urgență zona rămâne de actualitate.

Bombardamente grele ale Legiunii „Libertatea Rusiei” în Kursk și Belgorod: Mergem spre Moscova

În această dimineață, reprezentanții Corpului Voluntarilor Ruși au făcut din nou apel la locuitorii din regiunile Belgorod și Kursk să evacueze, deoarece se pregătesc lovituri asupra instalațiilor militare ale ocupanților. În înregistrarea video, publicată la ora 09:14, militarii spun că "bombardamentele vor începe în 1,5 ore".

"Conducerea voastră nu a luat nicio măsură pentru a vă proteja sau evacua, iar bombardamentele asupra orașelor și satelor pașnice din Ucraina continuă! Suntem forțați să ripostăm la focul asupra instalațiilor militare din regiunile de frontieră! Evacuați imediat!", se arată în declarație.

Alarmele antiaeriene sună continuu în Belgorod, Rusia. Martorii oculari spun că se aud explozii puternice continuu.

Putin și regimul său, în ținta Legiunii "Libertatea Rusiei"

Rușii din Legiunea "Libertatea Rusiei" au declarat planul lor este să ajungă la Moscova și să distrugă dictatura lui Vladimir Putin.

Este planul maxim [de a ajunge la Moscova - n.r.]. În mod evident, aceasta nu este o sarcină pentru astăzi și probabil nici pentru mâine. Există pur și simplu sarcina de a elibera Rusia de Putin. Nu trebuie doar să "mușcați" regimul și să îi faceți rău".

"Acesta este un obiectiv intermediar. În cele din urmă, desigur, sarcina este de a doborî acest regim al lui Vladimir Putin, atunci când vom crește la un număr corespunzător și când în Rusia se va dezvolta o situație favorabilă", a explicat astăzi reprezentantul Legiunii pentru Libertatea Rusiei, Legiunea Baranovski.

Lupte grele în Belgorod și Kursk

Legionarii ruși sunt implicați în lupte grele în apropierea satului Spodaryushino, regiunea Belgorod. Canalul de Telegram pro-Kremlin „Mash” a scris că brigăzile de legionari, pe care resursa le numește "ucrainene" deși cei care luptă în această facțiune sunt cetățeni ruși, au venit din satul ucrainean Popivka. A avut loc o luptă. Armata rusă ar fi implicat aviația pentru a respinge atacul. 

Bloggeri ruși pro-Putin susțin că armele grele sunt folosite intens pentru a ataca Spodaryushino.

În plus, luptele pentru Tetkino în regiunea Kursk continuă pentru a treia zi. Legionarii ruși au reușit să cucerească mare parte din acest oraș.

O propunere interesantă

Unul dintre liderii Legiunii pentru „Libertatea Rusiei”, Alexei Baranovski, a făcut o propunere interesantă, care, în opinia sa, ar putea fi înaintată dictatorului rus Vladimir Putin. El a spus că voluntarii sunt gata să se retragă din Tetkino dacă dictatorul de la Kremlin îi va lua pe invadatorii din Melitopolul ucrainean.

"Ei pleacă din Melitopol, iar noi le returnăm Tetkino. După părerea mea, va exista un acord foarte bun", a declarat Baranovski.

Potrivit acestuia, situația din zonele de frontieră ale Federației Ruse "se dezvoltă foarte dinamic".

"Luptele din apropierea orașului Tetkino continuă. Adică, situația în regiunea Kursk este în continuare tensionată, iar în regiunea Belgorod au loc lupte. Operațiunea noastră specială de eliberare se desfășoară pentru a treia zi", adaugă Baranovski.

Încă de dimineață, Belgorodul și localitățile din regiune au fost sub tir. Rețeaua publică imagini cu o mașină în flăcări care ar fi fost atacată. 

Localnicii din cele două regiuni rusești sunt terifiați și spun că aud explozii puternice și bombardamente tot mai intense.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te