VIDEO Atac masiv rusesc asupra Kievului, cu drone și rachete. Au cheltuit 32.000.000 $ pe oră

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.12.2023 - 13:29
Atac masiv rusesc asupra Kievului cu drone și rachete. Au cheltuit 32.000.000 $ pe oră - Foto: X/ @JayinKyiv

Atac masiv rusesc asupra Kievului cu drone și rachete balistice. Noaptea trecută, capitala Ucrainei a fost ținta unui nou atac rusesc de proporții, în care Moscova a folosit 18 drone de atac Shahed și 8 rachete balistice care au costat Rusia o avere în doar câteva zeci de minute.

SHARE

Ucraina a doborât la primele ore ale dimineţii de luni opt rachete ruseşti care se îndreptau în direcţia Kievului în urma unui atac combinat, ce a inclus şi drone kamikaze Shahed care au vizat alte regiuni ucrainene, în special, în sudul ţării, a indicat armata ucraineană, potrivit AFP.

Atac masiv rusesc asupra Kievului, cu drone și rachete balistice. Mai multe case, avariate

18 drone "Shahed" au fost lansate de Moscova în cursul nopţii de duminică spre luni din Peninsula Crimeea (anexată) înainte de a fi distruse de apărarea antiaeriană ucraineană, "majoritatea în regiunea Nikolaiv (Mikolaiv, sud)", au indicat forţele aeriene ale Kievului.

"Potrivit primelor informaţii, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), Rusia a început un atac cu rachete asupra regiunii Kiev", potrivit autorităţilor ucrainene.

Postul de televiziune ucrainean Kanal 24 a relatat că la Kiev s-au auzit mai întâi exploziile, iar apoi la câteva clipe după a fost anunţată alerta de raid aerian. Autorităţile au explicat această întârziere a activării sirenelor prin faptul că ruşii au atacat regiunea Kievului cu rachete care zboară pe o traiectorie balistică, fiind mai puţin vizibile pentru radar.

Citește și: Viktor Orban, ajutor uriaș pentru Putin. Ungurii cer „trumpiștilor” stoparea banilor pentru Ucraina

Apărarea Ucrainei a respins atacul Rusiei

În total, apărarea antiaeriană a distrus opt ţinte aeriene care zburau în direcţia capitalei pe o traiectorie balistică, au precizat Forţele aeriene ucrainene pe Telegram.

Fragmente de rachete au căzut în districtul Darniţki, în sud-estul capitalei, a indicat şeful administraţiei militare a Kievului, Serghii Popko.

Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care una pentru o rană provocată de schije, a precizat el pe aceeaşi reţea de socializare.

Citește și: VIDEO Momentul în care un soldat ucrainean își cară Javelinul cu roaba. Rușii au pierdut 10 blindate

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a intervenit cu o completare tot pe Telegram, indicând că "un fragment de rachetă căzut a avariat o clădire în construcţie", provocând un incendiu ce a fost stins rapid, în timp ce o altă bucată de proiectil a căzut pe un gazon.

Un crater imens creat după ce racheta balistică rusă a lovit teritoriul privat din districtul Darnitski, Kiev. 

În atacul de noaptea trecută, rușii au cheltuit aproximativ 32.000.000 de dolari încercând să lovească Kievul cu 8 dintre cele mai rapide rachete ale lor, însă au reușit să distrugă doar câteva locuințe „bătrânești” dintr-un sat de lângă Kiev.

Citește și: VIDEO Momentul în care un soldat ucrainean își cară Javelinul cu roaba. Rușii au pierdut 10 blindate

Rusia intră în „sezonul II” de distrugere a infrastructurii ucrainene

Autorităţile ucrainene acuză Rusia de pregătirea unei campanii de lovituri sistematice asupra infrastructurii de energie a ţării în plină iarnă, aşa cum a făcut anul trecut.

În timpul iernii 2022, milioane de ucraineni au fost privaţi de curent electric şi căldură în plin val de frig perioade îndelungate din cauza acestor lovituri.

Kievul şi-a întărit de atunci sistemele de apărare antiaeriană cu arme occidentale, dar consideră că ar trebui făcut mai mult pentru a proteja regiunile vulnerabile.

În 11 noiembrie, Ucraina a afirmat că a doborât o rachetă care îi viza capitala şi care a pus capăt la aproape două luni de calm relativ pentru Kiev. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te