VIDEO Apple lansează astăzi cel mai așteptat telefon al anului 2022 - iPhone 14

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.09.2022 - 09:33

Apple să debuteze miercuri cu gama iPhone 14 în cadrul evenimentului principal anual al companiei din septembrie.

SHARE

Așa cum a făcut în fiecare an de aproximativ un deceniu, Apple este foarte așteptat să prezinte cel mai recent iPhone al său în cadrul discursului principal din septembrie.

În stilul tipic Apple, gigantul tehnologic a fost zgârcit în detalii, în timp ce construiește entuziasmul și își îndeamnă clienții să fie atenți în ziua cea mare.

Evenimentul va începe miercuri de la ora 20:00 și va fi transmis pe YouTube.

Se așteaptă ca Apple să facă o ofertă mare cu iPhone 14 - la propriu. Se zvonește că va debuta cu un telefon de 6,7 inchi care nu este un model Pro, ceea ce înseamnă că va avea dimensiunea mai mare a ecranului, dar fără eticheta de preț mai mare.

De asemenea, zvonurile sugerează că Apple ar putea renunța la iPhone-urile sale mai ieftine, de dimensiuni mini, în gama 14, pentru a nu concura cu vânzările iPhone SE.

Previziunile indică faptul că cel mai recent model Pro va fi ușor mai subțire, iar mult-disprețuita crestătură din jurul sistemului de cameră frontală va fi absentă de pe noile modele de iPhone.

De asemenea, observatorii Apple se entuziasmează în legătură cu o potențială îmbunătățire majoră a calității camerei foto cu iPhone 14 - posibil una care să poată filma video 8K.

iPhone 14 Mock pill and hole

Dacă acest lucru se va întâmpla, ar putea fi printre cele mai mari schimbări aduse până în prezent calității camerei foto a iPhone-ului.

Se așteaptă ca Apple să introducă noi opțiuni de culoare, adăugând o culoare mov atât pentru modelele Pro, cât și pentru modelele standard de iPhone 14.

iPhone 14 Hole Punch Feature

iphone 14 cu un cip mai puternic

Zvonurile sugerează că modelele iPhone 14 vor utiliza o versiune îmbunătățită a cipului A15 care a fost introdus în seria iPhone 13, în timp ce modelele iPhone 14 Pro primesc un cip A16 actualizat.

Acest lucru ar marca prima dată când modelele iPhone Pro primesc un cip mai rapid, Apple urmând probabil să meargă pe această cale pentru a reduce costurile și, de asemenea, din cauza problemelor de aprovizionare curente.

Se așteaptă ca Apple să utilizeze cipul Snapdragon X65 de la Qualcomm, care este primul modem 5G de 10 gigabiți cu viteze de conectivitate mai mari și îmbunătățiri ale conectivității.

Alături de X65, se așteaptă ca Apple să introducă noi funcții de urgență bazate pe satelit, care le vor permite utilizatorilor să trimită mesaje în situații de urgență și să raporteze accidente fără acoperire celulară.

Iphone 14 ar putea fi mai scump

Modul în care Apple va stabili prețul iPhone 14 se anunță deja a fi un test, în condițiile în care condițiile economice mai largi, atât pentru sectorul tehnologic, cât și pentru consumatori, au intrat în ape agitate.

Analiștii au prognozat deja ușoare creșteri de preț pentru cel mai recent și mai mare model de iPhone. "Așteptarea mea este că Apple va trebui probabil să ridice prețurile", a declarat Ben Wood, analist-șef la firma de cercetare de piață CCS Insight, pentru CNN Business, înaintea evenimentului.

În prezent, iPhone 13 obișnuit, non-mini, începe de la 799 de dolari, iPhone 13 Pro începe de la 999 de dolari, iar iPhone 13 Pro Max începe de la 1.099 de dolari.

Unii analiști prezic o creștere a prețului cu 100 de dolari cel puțin pentru modelele Pro și Pro Max, cele mai performante. Dar, având în vedere presiunea cu care se confruntă consumatorii, el crede că Apple va face, de asemenea, "tot ce poate pentru ca acest lucru să fie cât mai mic posibil".

Acest lucru ar putea însemna oferirea de bonusuri atractive la preluare, planuri de plată în rate și alte oferte, potrivit CNN.

În ciuda inflației în creștere și a altor vânturi economice, Cook a declarat în cea mai recentă teleconferință privind câștigurile companiei că nu a existat încă "nicio dovadă evidentă" a impactului macroeconomic asupra vânzărilor de iPhone.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te