VIDEO A început ofensiva terestră a Israelului împotriva Hamas. Civilii îndemnați să fugă ACUM

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.10.2023 - 23:05
A început ofensiva terestră a Israelului împotriva Hamas - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

A început ofensiva terestră a Israelului împotriva Hamas. Civilii îndemnați să fugă ACUM. Armata israeliană IDF avertizează că operațiunile la sol „se vor extinde în această noapte cu forță majoră”.

SHARE

A început ofensiva terestră a Israelului împotriva Hamas. Civilii îndemnați să fugă ACUM.

Un asalt aerian a precedat operațiunea, pe care observatorii l-au descris ca fiind mult mai feroce decât zilele anterioare. A coincis cu întreruperile de electricitate și comunicații în cea mai mare parte a Gazei.

Israelienii au folosit și rachete „bunker buster” pentru a penetra rețeaua extinsă de tuneluri Hamas de sub Gaza.

„Forțele aeriene atacă pe scară largă ținte subterane și infrastructura teroristă. În continuarea activității ofensive pe care le-am desfășurat în ultimele zile, forțele terestre extind activitatea la sol în această noapte”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, vineri seară, menționând că au loc atacuri din aer, de pe mare și pe uscat.

Armata israeliană îndeamnă locuitorii din nordul Fâșiei Gaza să se deplaseze spre sud imediat, în timp ce IDF extinde operațiunile terestre în interiorul Fâșiei Gaza.‌‌

Tancurile IDF asaltează Gaza din est și nord. O bătălie majoră are loc în zona gardului de separare.

Hagari a adăugat că pe tot parcursul după-amiezii și serii au fost lansate rachete spre Israel de către Hezbollah, iar IDF a împușcat și ucis teroriștii care încercau să intre în țară din nord.

El a subliniat că oricine încearcă să se infiltreze în țară va fi eliminat, potrivit jpost.com.

Internetul întrerupt afectează serviciile medicale

Mai mulți furnizori palestinieni de telecomunicații au anunțat „tăierea totală a tuturor serviciilor de comunicații și a internetului” din teritoriu, lăsând sute de mii de civili fără informații vitale. 

Monitorul global de internet NetBlocks a raportat „o prăbușire a conectivității în Fâșia Gaza”, citând date live ale rețelei.

ONG-urile care lucrează în Gaza au susținut că mișcarea ar putea fi mortală pentru cetățenii enclavei, Semiluna Roșie Palestiniană, principalul serviciu de urgență din Gaza, afirmând că i-au fost întrerupte comunicațiile cu centrul de operațiuni. 

„Suntem profund îngrijorați de capacitatea echipelor noastre de a continua să furnizeze serviciile medicale de urgență, mai ales că această întrerupere afectează numărul central de urgență „101” și împiedică sosirea vehiculelor de ambulanță către răniți”, a comunicat Semiluna Roșie Palestiniană, potrivit Daily Mail

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te