VIDEO 95% din Lugansk, ocupat de ruși. Ucrainenii anunță „situație critică” în Donbas

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.05.2022 - 09:37

Serhi Haidai, șeful administrației militare al regiunii Lugansk, a declarat că 95% din teritoriul regiunii a fost înconjurat de trupele ruse. Potrivit acestuia, situația din Donbas este critică.

SHARE

Rușii bombardează neîncetat. Potrivit lui Haidai, drumul Lisiceansk-Bakhmut se află sub tirul constant al rușilor.

La 24 mai, un grup rusesc de sabotaj și recunoaștere a reușit să ocupe drumul și să-și instaleze puncte de control. Dar, începând cu 25 mai, drumul a fost deblocat și a fost posibilă livrarea de ajutoare umanitare către părțile din regiunea Lugansk aflate sub control ucrainean.

Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, le-a reamintit partenerilor ucraineni că livrarea armelor nu trebuie amânată, deoarece orice întârziere se măsoară în viețile oamenilor „care salvează lumea de ocupanții ruși”.

„Este foarte dificil pentru noi, dar suntem încă în picioare. Luptăm pentru fiecare secțiune a frontului, pentru fiecare așezare. Armele și echipamentele occidentale ne ajută să alungăm inamicul din țara noastră”, a declarat acesta pe Telegram.

Citește și

VIDEO Putin elimină limita de vârstă maximă a înrolării în armată, pentru războiul din Ucraina

VIDEO Turcia oferă un coridor pentru exportul de cereale ucrainene prin Bosfor, escortă și deminare

Luptele continuă crescând în intensitate. Invadatorii încearcă să se impună în regiunea Herson ocupată și au început să construiască o a treia linie de apărare.

Rușii continuă bombardamente de artilerie și mortiere Kuțurubska din regiunea Mikolaiv, Pervomaiske, Kotliareve din Șevcenkivska, Șirokivska. Au fost distruse case, au fost uciși civili.

Trrupele ruse se regrupează în regiunea Herson și în zonele ocupate din Zaporojia.

„În regiunea Herson, în teritoriul ocupat al regiunii Zaporojia, asistăm la o întărire a pozițiilor prin deplasarea trupelor de pe teritoriul Peninsulei Crimeea. Și acesta este un tranzit dinspre Federația Rusă. De la începutul lunii mai, forțele de ocupație au început să își consolideze apărarea. Se pregătesc structuri inginerești adecvate: nu una, nu două, ci acum se construiește a treia linie de apărare. Aceste aspecte militare și indicatorii militari indică intenția Rusiei de a cuceri și de a păstra aceste teritorii”, a declarat Vadim Skibițki, reprezentant al Agenției Centrale de Informații a Ucrainei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.