Remaniere la Moscova. Șeful statul major, Valeri Gherasimov, retrogradat și trimis pe front

DE Adina Mutăr | Actualizat: 11.01.2023 - 21:33
Valeri Gherasimov, șeful Statului Major, noul comandant al trupelor ruse de pe frontul ucrainean/Foto: Profimedia Images

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a făcut noi numiri în cadrul comandamentului militar al operațiunii militare speciale din Ucraina, a anunțat miercuri Ministerul Apărării. Astfel, generalul Valeri Gherasimov a devenit noul comandant al trupelor de front.

SHARE

Noile numiri în cadrul operațiunii militare speciale din Ucraina sunt legate de sfera mai largă a sarcinilor și de necesitatea unei coordonări mai strânse între toate ramurile și serviciile militare, a precizat Ministerul Apărării.

"Șeful Statului Major General al armatei, generalul de armată Valeri Gerasimov, a fost numit comandant al grupului integrat de trupe. Adjuncții săi sunt: Comandantul-șef al Armatei Forțelor Aerospațiale, generalul Serghei Surovikin, comandantul-șef al Armatei Forțelor Terestre, generalul Oleg Salyukov, precum și adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, generalul-colonel Alexey Kim", a precizat ministerul, potrivit Tass.

Nivelul mai ridicat al comandamentului militar în operația militară specială este legat de „domeniul mai larg al misiunilor abordate” în desfășurarea acesteia și de necesitatea organizării unei coordonări mai strânse între ramurile și serviciile militare ale forțelor armate, precum și de „creșterea calității tuturor tipurilor de sprijin logistic și a eficienței în comanda și controlul grupurilor de forțe", se arată în comunicat.

Citește și

VIDEO Nouă tehnologie medicală salvatoare. Complicațiile diabetului, de domeniul trecutului

VIDEO Vaticanul redeschide ancheta privind dispariția Emanuelei Orlandi. Acuzat că a secretizat date

În luna octombrie a anului trecut, Șoigu l-a numit pe Surovikin în funcția de comandant al grupului integrat de forțe al Rusiei în operațiunea militară specială din Ucraina. Surovikin este, de asemenea, comandant-șef al Forțelor Aerospațiale Ruse din 2017.

Numirea lui Valeri Gerasimov la comanda campaniei militare pe care Rusia o desfăşoară în Ucraina poate fi considerată o remaniere a conducerii militare a Kremlinului, în contextul în care fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, își asumă public singura victorie a rușilor din ultimele luni, controlul orașului Soldar, unde luptele continuă.

Prigojin a criticat conducerea armatei pentru strategia dezastruoasă din Ucraina și, în același timp, vizează capital politic la Moscova pentru a-i lua locul lui Putin, la un moment dat, bazându-se pe armata sa de 50.000 de mercenari.

Fostul „bucătar al lui Putin” este în război cu Șoigu și cu Gherasimov și, deși aceștia conduc armata Rusiei, nu sunt respectați de ofițeri, nici de soldați, din cauza eșecurilor din Ucraina, care a costat viețile a peste 100.000 de soldați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te