USR depune moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu. Ministrul Energiei, criticat dur și de PSD

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.08.2022 - 13:01
USR depune moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu, chiar din prima zi a sesiunii parlamentare - FOTO: Facebook

USR va depune moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare, a anunţat, marţi, preşedintele partidului, Cătălin Drulă.

SHARE

"După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriaşe la energie şi sărăcesc pe zi ce trece. Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse şi în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă.

Măsurile luate de PSD şi PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri", a scris liderul USR, pe Facebook.

Potrivit acestuia, dincolo de "evidenta lipsă de capacitate" a lui Virgil Popescu, PSD "e la fel de vinovat" pentru criza din energie.

"A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moţiuni depuse de USR.

Citește și: EXCLUSIV Samira Al-Masalmeh: Vestul nu a sprijinit poporul sirian la fel cum s-a implicat în Ucraina

Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru ţara pe care o guvernează. Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine", a adăugat Drulă.

PSD e foc și pară pe ministrul Energiei 

PSD l-a pus pe lista neagră pe ministrul liberal al Energiei. Într-o postare a deputatului social-democrat Mihai Weber, asumată de PSD, Virgil Popescu este făcut incompetent și responsabil pentru toate problemele legate de costurile energiei pentru populație.

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Citește și: Un general român dă verdictul: „Într-o confruntare, NATO ar distruge Rusia. Nu au șanse”

PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. 

„Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze.

Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale”, mai scrie liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a declarat luni că liberalii vor să transfere PSD responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în energie, liderul social-democrat susținând că Ministerul Energiei, care este în portofoliul PNL, trebuie să vină cu soluții și explicații.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te