Raport oficial: Un soldat rus a violat în mod repetat o femeie sub amenințarea armei în Harkov

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.04.2022 - 11:49
Un soldat rus a violat în mod repetat o femeie sub amenințarea armei în Harkov/FOTO: Pexels

O femeie ucraineană a fost violată în mod repetat de un soldat rus care a ținut-o sub amenințarea armei, se arată într-un raport al Organizației pentru Drepturile Omului.

SHARE

Femeia în vârstă de 31 de ani, mamă a unui copil, care a fost intervievată de organizația pentru drepturile omului în timp ce colecta acuzații de crime de război comise de trupele rusești în Ucraina, a declarat că a fost atacată într-o școală în care ea și familia ei s-au adăpostit pe 13 martie.

Olha, al cărei nume real nu a fost dezvăluit, a declarat că s-a adăpostit în școală împreună cu fiica sa de cinci ani, mama sa, fratele său, în vârstă de 24 de ani, și sora sa, în vârstă de 13 ani, de când rușii au ocupat un sat din regiunea orașului Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, la 25 februarie, la o zi după începerea invaziei.

Citește și: VIDEO Zelenski: „Dacă Ucraina va cădea, Polonia, Moldova, România și statele baltice urmează”

Olha a descris cum un soldat a intrat în școală la miezul nopții, având asupra sa o pușcă de asalt și un pistol. Acesta a intrat în subsol și le-a ordonat tuturor celor prezenți să se alinieze, înainte de a-i cere Olhei să îi predea fiica, lucru pe care aceasta l-a refuzat. Fratelui ei i s-a ordonat să meargă cu soldatul pentru a-i găsi ceva de mâncare, amândoi întorcându-se după o oră sau două, potrivit inews.co.uk

După un timp, soldatul a dus-o pe Olha într-o sală de clasă și i-a spus să se dezbrace, în timp ce o amenința cu un pistol.

Citește și: SUA trimit Ucrainei armament greu de 800 mil. $: artilerie, blindate, elicoptere

"Mi-a spus să îi fac sex oral. Tot timpul a ținut arma lângă tâmpla mea sau mi-a pus-o în față. De două ori a tras în tavan și a spus că a făcut-o pentru a-mi da mai multă "motivație", a spus femeia violată.

El a violat-o, apoi i-a spus să se așeze pe un scaun, potrivit raportului HRW. Ea a întrebat-o dacă se poate îmbrăca, deoarece începea să îi fie foarte frig în școala neîncălzită, la care el i-a răspuns că poate doar să își pună bluza. Soldatul rus i-a spus apoi cine este, că are 20 de ani și că îi amintește de o fată din școala lui.

Olha a fost apoi rugată să coboare la subsol pentru a-și lua lucrurile, astfel încât să poată rămâne cu el în clasă, lucru pe care ea l-a refuzat. "Știam că fiica mea ar fi plâns dacă m-ar fi văzut", a spus ea.

Soldatul a scos un cuțit și i-a ordonat Olhei să facă ceea ce i-a spus dacă dorea să își mai vadă fiica. Apoi a violat-o din nou.

I-a tăiat pielea și părul și a lovit-o în mod repetat cu o carte și a pălmuit-o. În jurul orei 7 dimineața, soldatul i-a cerut să îi aducă niște țigări, pe care a reușit să le ia de la un paznic de la școală. După ce a primit țigările, soldatul a plecat.

În aceeași zi, ea a mers pe jos până la Harkov, unde a reușit să primească asistență medicală și unde familia ei s-a mutat într-un adăpost antiatomic.

"Sunt norocoasă că sunt în viață", a spus ea. Autoritățile pregătesc acum o plângere penală, potrivit HRW.

Alte trei acuzații de violență sexuală din partea soldaților ruși în alte sate din regiunea Cernihiv și în Mariupol, în sud, au fost raportate la HRW, dar aceasta nu a putut să le verifice în mod independent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te