VIDEO Un pod din Vietnam e făcut pentru sărutat, nu pentru trecut. Cum s-a ajuns aici ?

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.12.2023 - 16:22
Un pod din Vietnam e făcut pentru sărutat - Foto: Pexels/Anthony - imagine cu caracter ilustrativ

Un pod din Vietnam e făcut pentru sărutat, nu pentru trecut. A apărut un nou hotspot pentru selfie, numit „Kiss Bridge”, unde cuplurile pot împărtăși un moment romantic.

SHARE

Un pod din Vietnam e făcut pentru sărutat, nu pentru trecut. A apărut un nou hotspot pentru selfie, numit „Kiss Bridge”, unde cuplurile pot împărtăși un moment romantic, sub apusul cerului vietnamez.

Rezultat al colaborării dintre arhitectul italian Marco Casamonti și dezvoltatorul de turism de lux Sun Group, podul este situat în sudul insulei Phu Quoc, din Vietnam, renumită pentru frumoasele sale plaje.

Un pod din Vietnam e făcut pentru sărutat

Podul se întinde pe o lungime de peste 800 de metri și este format din două jumătăți separate. Designul a fost inspirat de pictura clasică pe frescă a lui Michelangelo, "Creația lui Adam", care poate fi admirată în Capela Sixtină.

La fel ca degetele arătătoare din pictură, cele două jumătăți ale podului nu se ating. În schimb, secțiunile de nord și de sud sunt separate de doar 30 de centimetri. Asta înseamnă că sărutătorii de altădată vor trebui să se cocoațe avan, pe fiecare parte a podului, apoi să se aplece dramatic, pentru marele sărut.

Distanța dintre jumătăţile podului a fost calculată atât de precis, încât la 1 ianuarie a fiecărui an soarele cade direct în decalajul dintre cele două jumătăți, potrivit Sun Group.

Citeşte şi: România, absentă de la Târgul de Turism din Paris. ANAT acuză incapacitatea Ministerului Turismului

Numele vietnamez al podului, „Cau Hon”, înseamnă de asemenea „a cere în căsătorie”, pentru orice vizitator care speră să îi pună întrebarea iubitei sale.

Podul este în orașul Sunset, de pe insula Phu Quoc, în provincia sudică Kien Giang a Vietnamului, la 40 de minute de zbor de Ho Chi Minh City, care s-a numit înainte şi Saigon.

Phu Quoc este adesea considerată cea mai bună evadare pe insulă din Vietnam și este favorit pentru petrecerea lunii de miere, conform CNN.

Citeşte şi: Turismul românesc se bazează pe voucherele bugetarilor. ANAT: Încasări cu 50% mai mici, fără ele

Sun Group a condus diverse proiecte similare, inclusiv „Podul de Aur” de lângă Da Nang, unde două mâini uriașe ridică în sus o structură strălucitoare.

Amplasat la peste 1.400 de metri (4593,18 picioare) deasupra nivelului mării, podul acesta se extinde pe o lungime de 150 de metri (492,13 picioare).

Phu Quoc a investit masiv în infrastructura turistică. Brandurile hoteliere de lux, precum Regent, InterContinental și JW Marriott, sunt prezente pe insulă.

Acum, mai există o atracție turistică pe insulă pentru toți acești vizitatori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te