Un oligarh ucrainean a executat „blestemul morții” împotriva lui Putin, printr-un ritual din Zohar

DE Elena Andrei | 21.08.2022 - 17:29
Un oligarh ucrainean l-a blestemat de moarte pe Putin/foto: jerusalem post

Oligarhul evreu ucrainean Hennady Korban a executat „blestemul morții" Pulsa Denura împotriva președintelui rus Vladimir Putin, folosind un ritual descris în Zohar.

SHARE

„Pulsa Denura este o procedură complexă, dificilă", a declarat Korban într-un interviu acordat postului de radio ucrainean NV.

„Nu sunt o persoană care respectă cu strictețe ritualurile, deși sunt credincios. Ooate că aceasta pare o logică irațională, dar foarte des dictatori precum Putin, Hitler și Stalin au fost iraționali și au crezut în multe lucruri magice, mistice", a spus Korban.

„Știm din diverse cronici că au existat unii șamani, astrologi și vindecători sub acești oameni. Prin urmare, sunt foarte înclinați să creadă și se tem de unele lucruri mistice. Pulsa Denura nu este doar o procedură pe care o poți începe oricând dorești. Este o procedură în care trebuie să avertizezi inamicul sau persoana pe care vrei să o supui acestei proceduri în mod oficial, astfel încât să știe că o astfel de procedură este demarată împotriva sa. Eu l-am avertizat pe Putin."

Omul de afaceri avertizase că va efectua blestemul la jumătatea lunii iulie, pe pagina sa de Facebook.

Citește și

VIDEO Cum elimină Marina ucraineană minele navale lângă coastele Odesei

VIDEO Casa Dragonului: Australianca Milly Alcock, șocată când a primit rolul prințesei Targaryen

Korban este un fost asociat de afaceri al oligarhului Igor Kolomoiski, un fost politician și un magnat al mineritului. Membru al Consiliului de administrație al comunității evreiești din Nipru, acesta a cheltuit milioane de euro pentru instituțiile și cauzele evreilor ucraineni, precum și sume semnificative pentru consolidarea capacităților militare ale Ucrainei împotriva Rusiei.

Sora sa, Victoria, locuiește în Israel, iar părinții lor ar fi cetățeni israelieni.

Lumânări negre la miezul nopții

Ritualul Pulsa Denura este atribuit de unii textului kabbalistic Zohar sau altor lucrări mistice evreiești.

Termenul aramaic Pulsa Denura apare în Zohar și în alte lucrări, fiind folosit cu semnificația de protecția sau pedeapsă, potrivit unei lucrări intitulate „Pulsa DeNura: Inovația magiei și a ritualului modern", realizată de Zion Zohar, profesor de studii religioase.

Ritualul implică adunarea a cel puțin 10 mistici la miezul nopții, după ce au postit timp de trei zile la rând. Misticii aprind lumânări negre, suflă într-un shofar și intonează blestemul înainte de a sufla în lumânări.

Există mai multe versiuni ale textului blestemului. Acțiunile ritualice care însoțesc adesea blestemul se aseamănă cu acțiunile desfășurate adesea în cadrul unui ritual de herem (excomunicare).

În trecut, blestemul Pulsa Denura a fost folosit de activiștii israelieni împotriva foștilor prim-miniștri Ițak Rabin, Naftali Bennett și Ariel Sharon.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te