Un cargo grecesc lovit de o rachetă lansată de rebelii houthi din Yemen. SUA reiau bombardamentele

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.01.2024 - 18:26
Un cargo grecesc, lovit de o rachetă lansată de rebelii houthi din Yemen. SUA reia bombardamentele - Foto: X/@GeoPolitics52

Un cargo grecesc, lovit de o rachetă lansată de rebelii houthi din Yemen. SUA reiau bombardamentele. Gruparea Houthi, susținută de Iran, a continuat atacurile asupra navelor comerciale care traversează Marea Roșie.

SHARE

Marți, o navă grecească de transport, aflată în tranzit din Vietnam spre Israel prin Marea Roșie, a fost lovită de rachetele lansate de insurgenții Houthi din Yemen. 

Un cargo grecesc, lovit de o rachetă lansată de rebelii houthi din Yemen. SUA reiau bombardamentele

Din primele informații se pare că nava a suferit doar avarii minore, iar la acest moment nu există rapoarte cu privire la vătămarea membrilor echipajului.

Acest incident vine la numai o zi după un alt atac al grupării Houthi când au atacat cu rachete anti balistice o navă americană în largul coastelor Yemenului.

Atacul asupra vasului Gibraltar Eagle, revendicat ulterior de gruparea houthi, escaladează și mai mult tensiunile care se manifestă în Marea Roșie după atacurile conduse de americani împotriva rebelilor.

Citește și: VIDEO SUA reia bombardamentele în Yemen. 4 rachete balistice ale rebelilor Houthi, distruse în atac

Atacurile rebelilor susținuți de Iran au tulburat transportul maritim mondial, în contextul războiului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza, vizând un coridor crucial care leagă energia și transporturile de marfă din Asia și Orientul Mijlociu de Canalul Suez și apoi de Europa.

Forțele americane au efectuat din nou lovituri asupra mai multor ținte situate în zonele controlate de Houthi în Yemen, vizând patru rachete ale rebelilor care reprezentau o "ameninţare iminentă" pentru navele comerciale şi militare din Marea Roșie.

Citește și: VIDEO Rebelii houthi au lovit cu o rachetă de croazieră o navă a SUA în largul coastelor Yemenului

Aceasta este a treia operaţiune desfăşurată în mai puţin de o săptămână de Statele Unite împotriva rebelilor houthi, care vizează nave în largul coastei celei mai sărace ţări din Peninsula Arabă, în solidaritate, potrivit acestora, cu palestinienii din Gaza, un teritoriu bombardat şi asediat de Israel, care este susţinut de Washington.

"Statele Unite au efectuat lovituri de autoapărare împotriva a patru rachete balistice houthi care reprezentau o ameninţare iminentă pentru vase comerciale şi nave americane", a declarat oficialul cu condiţia păstrării anonimatului.

Citește și: Rebelii houthi au atacat distrugătorul USS Laboon cu o rachetă anti-navă. Un F/A-18 a intervenit

Aceste "patru rachete balistice antinavă houthi" erau "gata să fie lansate din zonele din Yemen controlate de houthi", a declarat Comandamentul Militar American în Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe X.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te