Două companii iubite de români finanțează războiul lui Putin. Soldații ruși le mănâcă chipsurile

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.09.2023 - 15:30
Pepsi, acuzată de Ucraina - Foto: Profimedia Images

Agenția Națională de Prevenire a Corupției din Ucraina a adăugat companiile americane PepsiCo și Mars pe lista sponsorilor internaționali de război.

SHARE

În ciuda declarației de reducere a activității lor, de încetare a activităților de publicitate și de producție a produselor lor, aceste companii continuă să lucreze în Rusia, plătind impozite și susținând economia Rusiei.

PepsiCo

Astfel, compania PepsiCo, care a anunțat încetarea activităților de publicitate și a producției de băuturi în Federația Rusă după începerea invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, a reluat producția băuturilor "7Up" și "Mirinda" în august 2022 sub mărcile "Evervess" și "Frustyle".

Citește și: Un an de război şi invazie cu Ucraina a lăsat elitele Rusiei fără punct de sprijin și scindate

Ulterior, în martie 2023, a fost reluată producția de băuturi Pepsi sub mărcile "Evervess" (segmentul de preț superior) și Liubimyi ["Favorit"] (segmentul de preț inferior), scrie pravda

Citește și: CIA: Războiul din Ucraina, un „eşec strategic” pentru Moscova. Efect „distructiv” asupra lui Putin

În afară de aceasta, PepsiCo a lansat în țară o nouă marcă de limonadă numită Russkiy Podarok ["Cadou rusesc"] pentru a înlocui produsele scoase din uz. PepsiCo continuă să producă și să distribuie alte produse, cum ar fi chipsuri, snacks-uri și produse lactate.

Două companii iubite de români finanțează războiul lui Putin. Soldații ruși le mănâcă chipsurile

Chipsurile Lay's de la PepsiCo au fost găsite în rațiile alimentare ale soldaților ruși.

În ciuda promisiunii PepsiCo de a-și reduce operațiunile și de a suspenda orice fel de publicitate în Rusia, pagina sa de carieră enumeră peste 580 de locuri de muncă vacante în această țară.

Ucraina a acuzat că „PepsiCo continuă să susțină activ economia rusă și, în consecință, să sponsorizeze agresiunea împotriva Ucrainei; nu a existat nicio încercare din partea conducerii companiei de a condamna atacul Rusiei asupra Ucrainei".

PepsiCo este cea mai mare companie de băuturi și alimente din Statele Unite după profitul net, a doua la nivel global și a patra ca mărime în Rusia.

PepsiCo continuă să lucreze în Federația Rusă cu o creștere a veniturilor în 2022 față de 2021; în special, veniturile PEPSICO HOLDINGS LLC pentru 2022 au crescut la 2,59 miliarde de dolari (176,5 miliarde de ruble), profitul net a crescut cu 333% până la 525 milioane de dolari (37,8 miliarde de ruble), impozitele plătite la bugetul Federației Ruse pentru mai mult de 115 milioane de dolari (8,29 miliarde de ruble).

Mars

Mars a promis că va reduce afacerile din Federația Rusă, dar fabricile continuă să funcționeze acolo, cu venituri mai mari în 2022 față de 2021.

În special, veniturile MARS LLC pentru 2022 au crescut la 2,45 miliarde de dolari SUA (sau 176,5 miliarde de ruble), profitul net a crescut cu 59%, ajungând la 377 milioane de dolari SUA (sau 27,2 miliarde de ruble), au fost plătite impozite la bugetul Federației Ruse în valoare de peste 93 milioane de dolari SUA (sau 6,76 miliarde de ruble).

În plus, sucursala rusă a Mars LLC publică un anunț privind recrutarea de personal nou (peste 100 de locuri de muncă actuale) pe site-ul de căutare de personal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te