Trump critică schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident: "victorie pentru Putin"

DE Elena Petrescu | Actualizat: 02.08.2024 - 19:53
Trump critică schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident: "victorie pentru Putin" - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Trump critică schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident: "victorie pentru Putin" - Foto: Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Trump critică schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident: "victorie pentru Putin". Fostul preşedinte american Donald Trump, candidatul republican la viitoarele alegeri prezidenţiale din toamnă, a criticat virulent schimbul de deţinuţi.

SHARE

Trump critică schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident: "victorie pentru Putin".

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidatul republican la viitoarele alegeri prezidenţiale din toamnă, a criticat virulent - într-un interviu difuzat vineri - schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident, calificând-ul drept o "victorie pentru Putin", informează AFP.

Trump critică schimbul de deţinuţi încheiat între Rusia şi Occident: "victorie pentru Putin"

"Ruşii au făcut o afacere bună", a declarat candidatul republican despre cel mai mare acord de eliberare de deţinuţi de la sfârşitul Războiului rece.

Acest schimb a inclus 26 de persoane, între care jurnalistul american Evan Gershkovich de la Wall Street Journal.

"Cred că este minunat că Evan se întoarce. Dar aceste acorduri sunt teribile, vor duce la un număr considerabil de răpiri", consideră el.

Citește și: Schimb major de deținuți între Rusia și câteva țări occidentale, coordonat de Turcia la Ankara

"Nu voi critica" acest acord, a spus miliardarul american, afirmând că este "bine că ei s-au întors acasă". Dar ruşii "au făcut o afacere fenomenală, iar aceasta creează un precedent foarte rău", a apreciat el.

"Este o victorie pentru Putin", a adăugat Donald Trump.

Candidatul republican a spus apoi că preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele său Kamala Harris, noul său adversar la alegerile din noiembrie, "nu sunt respectaţi" pe scena internaţională, conform AFP, conform Agerpres.

Întrebat joi despre unele dintre criticile aduse de Donald Trump, care pretinde de mai multe luni că ar fi putut încheia cu uşurinţă un acord privind eliberarea deţinuţilor americani, preşedintele democrat a spus: "De ce nu a făcut-o când era preşedinte?".

Citește și: Spionajul lui Putin: Copiii returnați în schimb de prizonieri nu știau că sunt ruși. „Buenos noches”

Trump a reacţionat la vestea eliberării cetăţenilor americani lăudându-şi propriul bilanţ de schimburi de deţinuţi, într-o postare pe Truth Social, întrebându-se retoric dacă Statele Unite au dat cumva bani în schimbul americanilor eliberaţi din închisorile ruse.

"Deci, când vor face publice detaliile schimbului de deţinuţi cu Rusia? Câţi oameni primim faţă de ei? Le plătim şi bani gheaţă? Ne dau şi ei bani cash (vă rog să retrageţi această întrebare, pentru că sunt sigur că răspunsul este NU)?", a întrebat fostul preşedinte în postarea sa.

"Eliberăm criminali, ucigaşi sau huligani? Sunt doar curios, pentru că noi nu facem niciodată afaceri bune, în nimic, dar mai ales în ceea ce priveşte schimburile de ostatici", a adăugat Trump.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te