Trei scandaluri importante, ignorate în România. La Newsweek LIVE

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 25.05.2020 - 19:28

Situația politică este explozivă în Republica Moldova, Hong Kong și SUA este explozivă. Vorbim despre acestea și despre conflictul din Libia, cu participare rusească și turcă, cu jurnaliștii Newsweek România Silviu Sergiu și Adina Mutăr, de la ora 17.00.

SHARE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este în centrul unui scandal imens, după ce la Chișinău a apărut o înregistrare video în care oligarhul Vlad Plahotniuc, fugit din țară, îi dă liderului moldovean o sacoșă cu bani.

Igor Dodon îi spune la un moment dat lui Plahotniuc: „Dați (sacoșa – n.red.) lui Costea și mâine îi va da lui Cornel, pentru că eu la cinci zbor și el trebuie să dea salariile”.

Imaginile pare a fi înregistrate în 2019. Deputatul Iurie Reniță a anunțat că va depune o plângere către procurorul general privind situația prezentată în imaginile video și le-a cerut parlamentarilor să susțină inițierea procedurii de destituire din funcție a președintelui Igor Dodon.

Citește și CHIȘINĂU Imagini cu președintele Dodon în timp ce primește o sacoșă suspectă de la Plahotniuc

Cum a pornit acest scandal? Ce implicații are pentru Republica Moldova și implicit pentru România, având în vedere că oligarhul fugar a fost susținut de București?

China omoară lumea cu coronavirus și democrația cu poliția

Poliția din Hong a folosit gaze lacrimogene duminică pentru a dispersa sute de oameni care au participat la un protest neautorizat față de planul Beijingului de a impune o nouă legislație privind securitatea națională în Hong Kong, care ar elimina și ultimele fărâme de democrație din Hong Kong.

Regimul comunist a depus vineri în Parlamentul chinez un text care vizează interzicerea „trădării, secesiunii, rebeliunea, subversiunea” la Hong Kong, ca răspuns la protestele masive pro-democrație din 2019.

China nu pare intimidată de toate criticile privind modul cum a gestionat focarele locale de coronavirus și continuă planurile sale de expansiune politică și de agresiune. 

Ce șanse are Hong-Kong-ul să reziste în fața forței chinezeșt? Care sunt implicațiile asupra Beijingului a pandemiei de coronavirus?

Scandalul Flynn, noul Watergate american

Pe 7 mai 2020, Departamentul de Justiție al SUA a solicitat unui judecător federal, iar acesta a acceptat fără rețineri, să aprobe renunțarea la toate acuzațiile aduse împotriva lui Michael Flynn, fost consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump.

Astfel, iau sfârșit trei ani în care instituțiile de forță din SUA, conduse de membri de vază ai establishment-ului Partidului Democrat, politicieni și șefi ai celor mai importante servicii secrete de peste Ocean, au încercat, fără succes, să-l înfunde pe cel considerat cel mai periculos trădător în favoarea taberei lui Donald Trump.

Cine câștigă și cine pierde din scandalul Flynn? Vor fi afectați democrații sau republicanii și Donald Trump?

Citește și Scandalul Flynn, un nou Watergate pentru SUA

Discutăm despre toate acestea dar și despre conflictul din Libia, cu participare rusească și turcă, cu jurnaliștii Newsweek România Siilviu Sergiu și Adina Mutăr, de la ora 17.00.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te