Prima țintă rusească doborâtă în contraofensiva ucraineană. Au folosit sisteme HIMARS date de SUA

DE Elena Andrei | Actualizat: 08.06.2023 - 21:00
Tanc german Leopard 2-Foto: Bundeswehr

Tokmak, centru logistic al armatei ruse, primul obiectiv al ofensivei ucrainene. Forțele ucrainene au folosit sisteme HIMARS furnizate de SUA pentru a deschide focul asupra orașului.

SHARE

Un posibil obiectiv pentru marea ofensivă activă a Ucrainei ar putea fi orașul Tokmak, un important centru de logistică și aprovizionare al armatei ruse la sud de Orihiv.

Rapoarte rusești de joi informau despre mai multe atacuri ucrainene cu 20-25 de vehicule de luptă în fiecare coloană în sectorul Orihiv.

Tokmak, centru logistic al armatei ruse, primul obiectiv al ofensivei ucrainene. Lupte intense

Dacă acestea sunt exacte, ar marca o creștere a presiunii ucrainene împotriva liniilor rusești înainte de ofensiva activă.

Luni și marți, conform informării unor unități ucrainene AFU și conform rapoartelor de la fața locului, o coloană de atac AFU cu număr de 10-12 vehicule s-a deplasat spre Novodonețke, în sectorul de est al provinciei Donbas, cucerind o parte a satului, potrivit Kyiv Post

Miercuri, forțele ucrainene au folosit sisteme HIMARS furnizate de SUA pentru a deschide focul asupra orașului Tokmak, a informat agenția de presă Tass.

Surse rusești de pe Telegram au anunțat că a existat o creștere a pozițiilor de foc și de asalt în direcția Zaporojie, tancurile ucrainene atacând pozițiile Moscovei.

Au fost rapoarte bombardamente non-stop. 

Citește și: VIDEO Rușii au încercat să-l asasineze pe Zelenski când a vizitat victimele inundațiilor din Herson

Bloggerii militari ruși au fost împărțiți joi cu privire la progresul unui atac terestru substanțial ucrainean lansat peste noapte în sectorul Zaporojie, în timp ce un înalt oficial de la Kiev a declarat că nu este vorba de contraofensiva mult anunțată.

Canalul rusesc de Telegram Voin DV a susținut că ucrainenii atacă masiv între satele Rabotîine și Verbove din regiunea Zaporojie.

Citește și: NATO ar putea trimite trupe în Ucraina, avertizează fostul șef al Alianței. Care sunt condițiile?

Statul Major al Armatei Ucrainei, în raportul de joi dimineață, nu a făcut nnicio referire despre luptele terestre din sectorul Zaporojie, raportând că unitățile AFU au „respins” atacurile rusești de-a lungul liniei Orihiv-Vasîlivka. 

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională al Ucrainei,a declarat că, deși activitatea militară de-a lungul celor 1.500 de kilometri se intensifică de ceva timp, marea ofensivă ucraineană nu a început.

„În ceea ce privește ofensiva, aceasta se va desfășura conform planului nostru, când se va stabili la Cartierul General al Comandantului-Șef Suprem”, a spus Danilov.

„Să avem răbdare și să așteptăm. Nu mai avem mult timp de așteptat.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te