Thailanda reduce la şapte zile carantina pentru turiştii vaccinaţi anti-COVID de la 1 octombrie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.09.2021 - 18:18
Thailanda reduce la şapte zile carantina pentru turiştii vaccinaţi anti-COVID de la 1 octombrie. / Foto: malaymail.com

Thailanda va reduce la şapte zile carantina pentru turiştii vaccinaţi începând de la 1 octombrie, au anunţat autorităţile locale, în contextul în care regatul asiatic încearcă să îşi salveze industria turistică grav afectată de pandemie.

SHARE

Turismul reprezenta o cincime din PIB-ul Thailandei înainte de pandemia de COVID-19, însă restricţiile severe impuse turiştilor pentru a lupta împotriva noului coronavirus au redus considerabil numărul zecilor de milioane de vizitatori străini care soseau în fiecare an, cauzând cea mai slabă performanţă economică a acestui sector de activitate din ultimii 20 de ani.

Regatul thailandez încearcă să îşi redeschidă graniţele, deşi se confruntă cu cel de-al treilea val epidemic, provocat de varianta Delta.

Citește și: VIDEO Președintele Franței, Emmanuel Macron, atacat cu ouă la un eveniment

Începând de vineri, 1 octombrie, perioada de carantină pentru vizitatorii vaccinaţi cu schemă completă va fi de şapte zile, reprezentând o reducere cu 50% în raport cu perioada actuală, au anunţat luni autorităţile locale.

Vizitatorii nevaccinaţi împotriva COVID-19 vor trebui să rămână în carantină timp de 10 zile după sosirea lor în ţară cu avionul şi timp de 14 zile dacă sosesc pe cale terestră.

Două teste COVID-19 cu rezultate negative, atât pentru vacinați cât și pentru turiștii nevaccați

Cu toţii vor trebui să prezinte, însă, în continuare, cel puţin două teste COVID-19 cu rezultate negative.

Rachada Dhanadirek, purtător de cuvânt adjunct al guvernului, a respins îngrijorările legate de intrarea în ţară a călătorilor nevaccinaţi împotriva COVID-19.

Citește și: Ilie Năstase, ambițios, mai vrea o fetiță la 75 de ani: „Vor zice ăștia că sunt Superman!”

"Cred că aceste măsuri sunt suficient de eficiente pentru a depista dacă ei sunt infectaţi", a declarat ea.

Această relaxare a restricţiilor se aplică şi în cazul modelului experimental de tip "sandbox" (cutia cu nisip) şi implementat în Phuket, cea mai populară insulă a Thailandei, care a fost lansat în iulie ca primă etapă a relansării turismului.

Turiştii vaccinaţi pot să meargă pe insulă fără să mai fie nevoiţi să respecte o carantină strictă într-un hotel, iar după 14 zile petrecute pe insulă - precum şi trei teste COVID negative - vor putea să călătorească şi în alte zone ale Thailandei.

Începând de vineri, acest sejur obligatoriu va fi de asemenea redus la şapte zile.

Autorităţile thailandeze prevăd redeschiderea altor cinci destinaţii turistice, inclusiv Bangkok, după modelul implementat în Phuket, începând din data de 1 noiembrie, apoi a altor 20 de destinaţii începând din luna decembrie.

Însă recomandările acordate vizitatorilor care sunt emise de alte ţări ar putea să limiteze impactul acestei redeschideri a turismului.

Marea Britanie şi Statele Unite, de exemplu, nu recomandă cetăţenilor lor să călătorească în Thailanda din cauza numărului încă destul de important de infectări cu SARS-CoV-2 şi a ratei scăzute de vaccinare - aproximativ 20% - a populaţiei thailandeze.

Regatul asiatic raportează circa 10.000 de infectări noi în fiecare zi şi a înregistrat până în prezent peste 1,57 milioane de cazuri de COVID-19 şi 16.369 de decese asociate acestei maladii.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.