Thailanda a reluat imunizarea cu AstraZeneca. Premierul țării a primit prima doză din acest ser

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 16.03.2021 - 12:08
Thailanda a reluat vaccinarea cu AstraZeneca/FOTO: Facebook/ประยุทธ์ จันทร์โอชา Prayut Chan-o-cha

Thailanda a reluat marţi imunizările anti-COVID cu vaccinul AstraZeneca, după ce au fost întrerupte timp de patru zile din cauza îndoielilor apărute în privinţa efectelor sale secundare, scrie EFE.

SHARE

Prim-ministrul ţării, Prayut Chan-ocha, alături de alţi miniştri au primit deja prima doză din acest vaccin.

Premierul a declarat după ce a primit prima doză că doreşte prin gestul său să genereze încredere în rândul thailandezilor, în actuala campanie de vaccinare masivă în care se prevede imunizarea a aproape 30 de milioane de persoane.

Citește și: Pentru vârstnici nu există locuri la vaccinare de peste o lună, deși a început și etapa a III-a

Vinerea trecută, autorităţile sanitare thailandeze au anunţat in extremis suspendarea inoculărilor cu vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca după ce mai multe ţări europene au făcut acelaşi lucru în urma apariţiei unor posibile efecte adverse ale vaccinului.

Germania, Franţa, Italia şi Spania sunt câteva dintre statele care au decis luni să suspende în mod preventiv vaccinările cu AstraZeneca, după apariţia mai multor cazuri de tromboză în Danemarca şi după decesul unei lucrătoare sanitare din Norvegia, spitalizată după prima doză.

Thailanda a reluat vaccinarea cu AstraZeneca

Totuşi, experţi medicali ai Ministerului Sănătăţii din Thailanda au anunţat că au primit garanţii, atât de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cât şi de la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), că vaccinul este "sigur" şi că "nu există probe care să-l asocieze cu cazuri de tromboză".

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

Thailanda a început campania de imunizare anti-COVID-19 luna trecută cu vaccinul dezvoltat de compania chineză Sinovac, însă strategia ţării se bazează în principal pe vaccinul produs de Oxford-AstraZeneca, de la care a primit 117.000 de doze.

Ţara asiatică, cu o populaţie de aproximativ 66 de milioane de locuitori, speră să producă din luna iunie 61 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca în laboratorul ce aparţine regelui thailandez, Vajiralongkorn.

Țara asiatică are o populație de aproximativ 66 de milioane de locuitori

Thailanda a înregistrat 27.000 de contagieri şi 87 de decese asociate COVID-19. Al doilea val apărut în luna decembrie a intrat în remisie, fiind înregistrate mai puţin de 100 de cazuri zilnice, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.