Terapie cu muzică simfonică pentru găini. Concertul pentru sute de păsări a fost o premieră mondială

DE Octavia Constantinescu | 09.10.2023 - 16:46
Terapie cu muzică pentru găini. Concertul pentru sute de păsări a fost o premieră mondială - Foto: Observator / imagine cu caracter ilustrativ

Într-o premieră mondială, membrii orchestrei simfonice din Noua Zeelandă au oferit un concert de muzică clasică mai special. Spectatori au fost câteva mii de găini.

SHARE

Mii de găini au avut parte de o activitate inedită. Au participat la un concert de muzică sinfonică al Orchestrei din Noua Zeelandă, totul fiind live.

Concert pentru găini cu muzică simfonică

Piesa muzicală intitulată Chook Symphony No 1 a fost creată special pentru păsările de curte, în cadrul unui parteneriat dintre orchestră și ferma la care a avut loc concertul inedit. Proprietarii spun că noile studii arată că muzica clasică este benefică pentru animale şi păsări şi le poate îmbunătăţi calitatea vieţii, dar şi capacitatea de a produce lapte sau ouă. 

Ferma din România unde vacile ascultă Mozart

În comuna Ipatele din Iași există o fermă de vaci de rasă care ascultă Mozart. Proprietara spune că în acest fel, animalele se relaxează și sunt mai productive. Ferma a fost făcută de la zero după modelul celor din străinătate, în care animalele trăiesc în cele mai bune condiții.

Într-o fermă din Iași, vacile ascultă Mozart pentru a fi mai productive. Ideea a fost preluată din străinătate și a fost făcută de la zero, în comuna Ipatele. Aici animalele trăiesc în cele mai bune condiții.

Într-o fermă din județul Iași, fiecare vacă primește certificat de naștere și nume. Ferma a fost creată din dragostea pentru animale, iar în prezent administartorii au reușit să ridice afacerea la standarde europene. Mai mult decât atât, pentru buna starea a vacilor, propietara le pune muzică Mozart. Intreaga poveste a fermei a pornit în urmă cu câțiva ani.

Citeşte şi: Produsele lactate vor fi separate de cele care doar imită laptele, conform unei noi legi

„Din 2018 am achiziționat terenul în această zonă. Ca sa fiu sinceră da, mă trag din această zonă, este o chemare a strămoșilor, nu chiar născută aici din părinți, ci din bunici, iar tatăl meu a fost în primul lui job în comuna Ipatele, tot ca medic veterinar și probabil că de aici a venit întoarcerea și chemarea bunicilor cum o numesc eu.

Provocări sunt întotdeauana pentru fiecare, nu le vedem ca pe niște momente care să nu poată fi soluționate, mai departe, uitându-ne spre viitor spre acest adăpost după cum am mai spus dorim și avem o viziune și vrem o colaborare cu toate facultățile agricole din România.” a declarat Cristina Roșca Lorenz Bullstar, administrator fermă.

În fermă se regăsesc două rase de vaci, extrem de cunoscute pentru carnea rara pe care o au.

„In fermă dupa cum observați avem două rase, rasa wagyu, denumită numai în Japonia kobe, în Europa și în restul lumii se numește wagyu.” a declarat Cristina Roșca Lorenz Bullstar, administrator fermă.

Animalele trec printr-un ritual zilnic în care sunt foarte bine îngrijite de către echipa de la fermă. Chiar și muzica este un element care conduce la starea de bine a văcuțelor. Acestea ascultă în fiecare zi muzică simfonică.

Animalele au fost educate în așa fel încât să răspundă imediat la solicitările stăpânilor. De fiecare dată când sunt chemate, văcuțele vin la cei care au grijă.

Citeşte şi: Din ce țări provin laptele, untul, brânza vândute sub marca Pilos de Lidl. Ce se fabrică în România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te