SUA trimit cel mai mare portavion al lumii pentru a sprijini armata israeliană

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 11.10.2023 - 20:18
SUA trimite cel mai mare portavion al lumii pentru a sprijin armata israeliană Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Secretarul american al Apărării, generalul Lloyd Austin, a anunţat că SUA trimite USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion al lumii, în Marea Mediterană pentru a sprijini armata israeliană.

SHARE

Secretarul american al Apărării, generalul Lloyd Austin, a anunţat că SUA trimite USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion al lumii, în Marea Mediterană pentru a sprijini armata israeliană.

Şeful Pentagonului a explicat, într-o informare publicată pe site-ul oficial defense.gov, că pe lângă portavionul USS Gerald R. Ford, în Marea Mediterană, în ajutorul Israelului, vor ajunge şi un crucişător, distrugătoare cu rachete ghidate, dar şi escadrile de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 şi A-10, conform Antena3.

Generalul Lloyd Austin a explicat că guvernul SUA va pune "rapid" la dispoziţia armatei israeliene echipamente şi resurse suplimentare, inclusiv muniţii.

Citește și: VIDEO 50 de ani de la războiul de Yom Kippur, Israelul din nou atacat. Risc extrem de război nuclear

"Gândurile mele continuă să fie alături de poporul israelian și de numeroasele familii care au pierdut persoane dragi în urma atacului terorist abominabil al Hamas.

Astăzi, ca răspuns la acest atac al Hamas asupra Israelului și în urma unor discuții detaliate cu președintele Biden, am ordonat mai multe măsuri pentru a consolida poziția Departamentului Apărării în regiune pentru a susține eforturile de descurajare regională.

SUA trimite cel mai mare portavion al lumii pentru a sprijin armata israeliană

Am ordonat deplasarea Grupului de atac al portavioanelor USS Gerald R. Ford în Mediterana de Est. Acesta include portavionul USS Gerald R. Ford (CVN-78), crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga USS Normandy (CG 60), precum și distrugătoarele cu rachete ghidate din clasa Arleigh-Burke USS Thomas Hudner (DDG 116), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) și USS Roosevelt (DDG 80). De asemenea, am luat măsuri pentru a spori escadrilele de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 și A-10 ale Forțelor Aeriene ale SUA din regiune. Statele Unite mențin forțe pregătite la nivel global pentru a consolida și mai mult această postură de descurajare, dacă este necesar.

În plus, guvernul Statelor Unite va pune rapid la dispoziția Forțelor de Apărare ale Israelului echipamente și resurse suplimentare, inclusiv muniții.

Prima asistență de securitate va începe să se deplaseze astăzi și va sosi în zilele următoare.

Citește și: VIDEO Israelul s-a declarat în stare de război cu „oricare” inamic. Atacă Gaza și sudul Libanului

Consolidarea posturii noastre de forță comună, pe lângă sprijinul material pe care îl vom oferi rapid Israelului, subliniază sprijinul de fier al Statelor Unite pentru Forțele de Apărare ale Israelului și pentru poporul israelian. 

Echipa mea și cu mine vom continua să fim în strânsă legătură cu omologii noștri israelieni pentru a ne asigura că au tot ce le trebuie pentru a-și proteja cetățenii și pentru a se apăra împotriva acestor atacuri teroriste odioase", a fost mesajul transmis de Lloyd Austin, secretarul american al Apărării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te