Sora lui Kim Jong Un: Preşedintele sud-coreean, „un papagal crescut de America”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.03.2021 - 09:41
Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, l-a calificat pe Moon ca fiind "un papagal crescut de America". / Foto: bbc.com

Regimul de la Phenian i-a reproşat preşedintelui sud-coreean Moon Jae In că este ''neruşinat'', după ce acesta a criticat testele de rachetă efectuate de Coreea de Nord săptămâna trecută, relatează Reuters.

SHARE

După testul nord-coreean de joi al unei arme prezentate ca fiind o "rachetă ghidată tactică de tip nou", preşedintele Coreei de Sud a reacţionat declarând într-un discurs citat de Yonhap că "acţiunile care îngreunează atmosfera de dialog sunt indezirabile".

El a afirmat de asemenea că "oamenii sunt foarte preocupaţi" de lansările de rachete nord-coreene şi a făcut apel la intensificarea dialogului între Washington, Phenian şi Seul.

Citește și:

Părerea dictatorului Kim Jong-un despre sancțiunile UE: „Un mod de gândire psihotic”

Phenianul a testat o „rachetă ghidată tactică de tip nou”

În urma acestui discurs, influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, l-a calificat pe Moon ca fiind "un papagal crescut de America" şi l-a acuzat de "neruşinare", într-o declaraţie difuzată marţi de agenţia de presă de stat KCNA.

"Un astfel de comportament lipsit de logică şi de respect din partea Coreei de Sud este exact la fel cu logica gangsterească a SUA de a considera dreptul Coreei de Nord la autoapărare ca fiind o încălcare a 'rezoluţiilor' ONU şi o 'ameninţare' la adresa comunităţii internaţionale", se arată în declaraţia citată.

Citește și:

Raport ONU: Coreea de Nord şi Iranul au reluat cooperarea în domeniul rachetelor balistice

Şi preşedintele american Joe Biden a criticat testele de joi, care potrivit Japoniei şi Coreei de Sud au implicat rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Biden a promis să nu lase fără răspuns continuarea escaladării tensiunilor de către state nucleare ostile.

Noile teste ale Phenianului au avut loc în contextul în care la mijlocul lunii martie s-a încheiat o rundă de nouă zile de exerciţii militare comune ale forţelor armate sud-coreene şi americane. Rezoluţiile ONU interzic Coreei de Nord să efectueze teste de rachete balistice şi Phenianul este vizat de sancţiuni internaţionale dure pentru a-l descuraja să dezvolte rachete ce ar putea fi echipate cu focoase nucleare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.