Sora lui Kim Jong-un dorește refacerea relațiilor Nord-Sud: Suntem dispuși să revenim la negociere

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.09.2021 - 22:09
Sora lui Kim Jong-un dorește refacerea relațiilor Nord-Sud: Suntem dispuși să revenim la negociere/FOTO: JapanTimes

Influenta soră a dictatorului nord-coreean spune că țara sa este dispusă să revină la masa negocierilor pentru încheierea oficială a Războiului din Coreea (1950-1953), conflict care a încetat prin armistițiu, fără tratat de pace.

SHARE

Kim Yo-Jong a răspuns unui nou apel al Coreei de Sud pentru a reveni la tratativele de încheiere oficială a Războiului Coreean. Conflictul, care a început în 1950 după ce Nordul a invadat Sudul într-o încercare a unifica forța Coreea, s-a încheiat după trei ani de lupte, cu un armistițiu și cu delimitarea actuală a granițelor dintre cele două Corei.

Nu a fost niciodată încheiat un tratat de pace, ceea ce face ca din punct de vedere legal, cele două țări din peninsula Coreeană să se afle în continuare în stare de război cu un armistițiu activ.

Citește și: Vicepreședintele ANRE: Prețul gazelor pentru această iarnă este înspăimântător de mare

Săptămâna trecută, președintele sud-coreean, a cerut din nou revenirea la tratative pentru încheierea războiului și pentru confirmarea păcii în peninsula coreeană.

Ideea a fost, inițial, respinsă de un oficial nord-coreean. Suprinzător, însă, sora dictatorului a răspuns invitației printr-o declarație la televiziunea publică. Ea a numit apelul unul „admirabil” dar a spus că Nordul este dispus să discute propunerea doar dacă Sudul „își oprește politicile ostile”.

„Vrem să nu mai aibă o atitudine perfidă, prejudecăți, obiceiuri proaste și o poziție ostilă la adresa noastră, să nu mai ne condamne pentru acțiunile noastre de auto-apărare în timp ce și le justifică pe ale lor”, a spus Kim Yo-Jong.

Citește și: Andreea Esca, despre posibilitatea ca fata ei să fie cu Tzancă Uraganul: Îl știu, dar nu se poate

„Doar când aceste precondiții se vor fi atins va fi posibil să ne așezăm la masă față în față și să declarăm terminarea războiului”, a mai adăugat sora dictatorului nord-coreean.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.