Soldatul rus și soția sa care discutau despre violul unor femei ucrainene, identificați de RFE

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.04.2022 - 16:13
Soldatul rus și soția sa care discutau despre violul unor femei ucrainene, identificați de RFE/FOTO: Twitter/@kromark

Identitățile unui soldat rus și a soției sale care au discutat despre violul femeilor ucrainene într-o convorbire telefonică au fost dezvăluite în urma unei anchete.

SHARE

Investigația a descoperit că Roman Bikovski, în vârstă de 27 de ani, și soția sa, Olga Bikovskaia, al cărei nume de fată este Piniasovaia, au fost cuplul din spatele convorbirii șocante care a alimentat temerile privind violul în masă al femeilor ucrainene de către soldații ruși.

În timpul convorbirii, pe care serviciile de securitate ucrainene din regiunea Kherson, în sudul țării, au declarat că au interceptat-o înainte de a o publica la începutul acestei luni, se poate auzi o femeie dându-i permisiunea unui bărbat să violeze femei ucrainene.

"Da, îi dau voie, dar să te protejezi", spune femeia între râsete.

Reporterii de la Serviciul rus al RFE/RL și Schemes, un proiect comun de investigație condus de Serviciul ucrainean al RFE/RL, au primit numerele de telefon ale participanților la infamul apel de la surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene și au folosit numerele pentru a găsi conturile de socializare ale lui Bikovski și ale soției sale.

Rusul care voia să violeze femei în Ucraina și-a confirmat identitatea, apoi a zis ca nu e el

Născuți și crescuți în Oriol, Rusia, un oraș situat la aproximativ 350 de kilometri sud-vest de Moscova, soții Bikovski s-au mutat în Crimeea la câțiva ani după ce Rusia a luat peninsula de la Ucraina.

Imagine

Postările pe rețelele de socializare ale mamei lui Bikovski , Irina Bikovskaia, arată că acesta este membru al forțelor armate ale Rusiei.

Contactat de RFE/RL, Bikovski și-a confirmat identitatea și a spus că se află în Sevastopol, portul din Crimeea unde se află flota rusă din Marea Neagră. Cu toate acestea, el a negat că ar fi fost bărbatul din apel.

Soția sa a confirmat că soțul cu apucături de violator este într-un spital

Olga Bikovskaia a confirmat că soțul ei se afla în Sevastopol, spunând că acesta era rănit și era tratat într-un spital când a fost contactată de RFE/RL.

Niciunul dintre ei nu a vrut să răspundă la alte întrebări.

Imagine

În ciuda negării lui Bikovski, vocea sa și a soției sale se potrivesc cu cele auzite în apelul interceptat de serviciile de securitate ucrainene, au relatat RFE/RL și Schemele.

Nimeni nu l-a acuzat pe Bikovski de viol și nu a fost depusă nicio plângere împotriva cuplului.

Deși este posibil ca aceștia să fi glumit în timpul convorbirii, publicarea a venit pe fondul unui număr tot mai mare de acuzații din partea femeilor ucrainene că ar fi fost violate de soldații ruși invadatori.

Într-un raport publicat la 3 aprilie, Human Rights Watch (HRW), cu sediul la New York, a documentat primele acuzații de viol raportate. Multe altele au urmat după ce forțele rusești s-au retras din orașele din jurul Kievului.

În aceeași zi cu raportul HRW, ambasadorul britanic în Ucraina, Melinda Simmons, a calificat violul drept un element al campaniei de război neprovocate a Rusiei.

"Deși nu știm încă în ce măsură a fost folosit în Ucraina, este deja clar că a făcut parte din arsenalul Rusiei", a scris Simmons. "Femei violate în fața copiilor lor, fete în fața familiilor lor, ca un act deliberat de subjugare."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te